Un fermier din zona Rădăuţi a fost trimis în judecată de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de inducerea în eroare a organelor judiciare şi instigare la mărturie mincinoasă după ce şi-a reclamat trei vecini că i-au otrăvit 20 de vaci, care au murit în perioada 2014-2015.

Bărbatul, H.I., a dat declaraţii în care a cerut tragerea la răspundere a celor trei vecini, pe motiv că i-ar fi otrăvit vacile cu o substanţă necunoscută.  Bărbatul este acuzat şi că în susţinerea afirmaţiilor sale a propus anumiţi martori care i-ar fi văzut pe vecini în apropierea adăpostului de vite, fapt neconfirmat ulterior.

„După administrarea probatoriului în cauză s-a stabilit că nu rezultă indicii temeinice cu privire la existenţa infracţiunii de ucidere a animalelor, cu intenţie şi fără drept. Din buletinele de analiză rezultă că la animalele moarte de la care s-au ridicat probe şi s-au efectuat analize de specialitate nu s-a detectat prezenţa sau intoxicaţia cu vreo substanţă toxică. S-a concluzionat că animalele nu au fost otrăvite şi că decesul se datorează faptului că nu au fost furajate şi îngrijite corespunzător”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.