Mai multe componente şi piese auto care aparţin unui autovehicul căutat de autorităţile italiene au fost descoperite într-un microbuz care tranzita Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret. Potrivit celor afirmate de ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, miercuri seară, în PTF Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul ucrainean Dmytro C., în vârstă de 29 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes.

Pentru că ucraineanul transporta în compartimentul de marfă al autovehiculului, alături de bagajele personale, mai multe componente şi piese auto, poliţiştii de frontieră au verificat cu atenţie componentele şi au constatat că unele dintre acestea aparţineau unui alt autovehicul marca Mercedes Benz Vito, care figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia.

Comisarul-şef Poroch-Seriţan a precizat că se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, piesele autovehiculului dezmembrat au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar microbuzul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră.

Ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava a mai arătat că echipa de control din PTF Siret a descoperit, ieri dimineaţă, în bordul unui autoturism Volkswagen Polo înmatriculat în Bulgaria, 280 de pachete de ţigări marca Ashima, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 420 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, conducătorul maşinii, ucraineanul Heorhii F., de 31 de ani, a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 5.000 de lei, iar autoturismul Volkswagen, evaluat la 9.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării.