Isprava unor tineri care au furat peste 2.000 de flori din cimitirul satului Sfântu Ilie nu a trecut neobservată, ei fiind prinşi cu bagajele asupra lor de o patrulă de jandarmi.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, la miezul nopţii, când în jurul orei 00.30, o patrulă de jandarmerie aflată în patrulare prin localitatea Şcheia a observat doi tineri având asupra lor două sacoşe voluminoase. Întrucât jandarmii l-au recunoscut pe unul dintre cei doi, care avea deja antecedente penale, i-au oprit pe aceştia şi au făcut un control al bagajelor.

În urma verificărilor, jandarmii au constatat faptul că cei doi tineri, cu vârste de 19 şi 21 de ani şi domiciliaţi în comuna Şcheia, aveau în bagaje peste 2.000 de fire de narcise şi circa 100 de fire de lalele, pe care le furaseră din cimitirul satului Sfântu Ilie de lângă municipiul Suceava. Fiind suspectaţi de furt calificat, cei doi au fost predaţi de jandarmi poliţiştilor de la Postul de Poliţiei Şcheia, pentru continuarea cercetărilor. Ei sunt acum cercetaţi în cadrul unui dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.