Prima ploaie serioasă din această primăvară s-a dovedit a fi una aproape torențială, în scurt timp, cantități mari de apă fiind revărsate din cerul plumburiu.

Deși a durat aproximativ 15 minute, ploaia de marți după-amiază a evidențiat unele probleme ale sistemului de colectare a apelor pluviale în anumite zone ale municipiului Suceava.

Cea mai gravă situație s-a dovedit a fi în cartierul Burdujeni, pe una dintre arterele principale – Calea Burdujeni, care a fost inundată total, inclusiv trotuarele fiind acoperite de apă, în zona Bisericii Sf. Andrei.

Dacă mașinile au reușit să circule cufundate în apă până la caroserie, pietonii nu aveau nici o șansă să traverseze strada fără a se bălăci efectiv în pârâul format pe carosabil, care depășise deja și bordurile înalte, curgând pe trotuare.

Ca să pună capac la toate, canalizarea suprasolicitată a refulat, aerul devenind irespirabil în zona Pieței Burdujeni.

Probleme au fost și în alte zone ale orașului, unde canalele colectoare nu fac față unui volum mare de apă, revărsat în scurt timp, mai ales dacă în zona respectivă se adună apă și de pe alte străzi adiacente, din cauza pantei naturale.

Asta s-a întâmplat și în centru, unde pe strada Nicolae Bălcescu s-a format un pârâu năvalnic pe stradă, cantități mari de apă revărsându-se pe această arteră dinspre intersecția Mărășești, de pe strada Dragoș Vodă și de pe Vasile Alecsandri.

Imediat, traficul rutier s-a îngreunat, mașinile avansând cu greu prin apă, mai ales că imediat răspândeau în jur valuri noroioase.

Indiferent de cât ar fi sărit și s-ar fi ferit, pietonii care traversau strada erau făcuți fleașcă la picioare, chiar și la ceva timp după ce ploaia s-a oprit, apa continuând să se reverse, de pe alte artere, pe strada Nicolae Bălcescu.

Pe de altă parte, în maxim jumătate de oră de la oprirea ploii, apa de pe stradă era scursă în totalitate, canalele colectoare făcându-și treaba bine pentru o ploaie normală, dar nu și la una torențială.