Poliţiştii rutieri au ridicat nu mai puţin de 117 permise de conducere, în urma unei ample acţiuni de control derulate pe parcursul săptămânii trecute. Poliţiştii au acţionat zilnic cu 10 maşini cu radare, pentru monitorizarea traficului rutier şi sancţionarea şoferilor care circulă cu viteză excesivă ori efectuează depăşiri pe linia continuă.

Din cele 117 permise, 38 au fost ridicate pentru viteză excesivă, adică şoferi care circulau cu mai mult de 50 de kilometri la oră peste limita admisă pe respectiva porţiune de drum. Alte 64 de permise au fost ridicate pentru depăşiri neregulamentare înregistrate de camerele de pe autospecialele cu radar.

Printre cei 117 şoferi lăsaţi fără permise de conducere, 15 au fost sancţionaţi pentru consum de alcool. Ei aveau concentraţii de alcool sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că au scăpat de dosar penal, dar au fost amendaţi şi, ca măsură complementară, permisul le-a fost suspendat pentru 90 de zile. 

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unoraccidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

În cadrul acţiunii au fost aplicate şi 736 de amenzi pentru nereguli la regimul rutier.