Un tânăr în vârstă de 18 ani, din Dumbrăveni, care se deplasa pe un moped, a fost accidentat de un autoturism al cărui şofer a intrat în el, pe fondul unei neatenţii greu de explicat. Chiar dacă nu are nici o vină pentru accident, tânărul va răspunde penal pentru trei infracţiuni, deoarece nu are permis de conducere, iar mopedul nu era înmatriculat. Accidentul s-a petrecut miercuri, în jurul orei 17.30, în comuna Dumbrăveni, la intersecţia drumului judeţean care vine dinspre Siminicea cu DN 29 Suceava-Botoşani şi a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Din cercetările poliţiei rezultă că un şofer în vârstă de 42 de ani, Constantin T., din Siminicea, aflat la volanul unui Seat, circula de pe DJ 208B, adică dinspre Siminicea, iar la momentul în care a ajuns la intersecţia cu DN 29 şi a vrut să pătrundă pe acest drum a intrat în mopedul din faţa sa. Mopedistul aştepta şi el să poată intra pe drumul cu prioritate.

Maşina a trecut peste moped, însă din fericire tânărul de 18 ani, Marian M., din Dumbrăveni, a fost proiectat la marginea carosabilului şi nu a ajuns sub roţi.

Accidentul s-a produs pe fondul neatenţiei şi al nepăstrării distanţei suficiente a conducătorului autoturismului.

La faţa locului a ajuns o ambulanţă, personalul medical acordându-i îngrijiri medicale tânărului şi stabilind următorul diagnostic: contuzie cot drept, contuzie genunchi drept, leziuni care nu au pus probleme deosebite.

Cei doi au fost verificaţi cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că mopedul nu este înregistrat/înmatriculat, iar tânărul de 18 ani nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Conform actualei legislaţii, conducerea fără permis a unui moped echivalează cu infracţiunea de conducere fără permis a unui autoturism. 

Cu privire la accident, poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”.

În cazul tânărului de 18 ani s-a deschis însă dosar penal pentru infracţiunile de „punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.