Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Suceava se va baza din perioada imediat următoare pe 14 agenți și patru ofițeri, aceștia fiind indicatorii aprobați pentru promoția 2018.

Din cei 14 agenți, opt vor fi tineri care tocmai au absolvit o școală de poliție, în timp ce șase sunt polițiști care aveau depuse cereri de transfer pentru a fi delegați în județul Suceava, din alte județe. În această din urmă categorie intră polițiști din Suceava, care au lucrat prin alte zone ale țării și care au dorit să vină mai aproape de casele lor.

În urma acestor veniri, gradul de încadrare de la nivelul poliției județene va ajunge la 84,3%, cu un deficit de 15,7%, format din 249 de cadre, aici fiind incluși ofițeri, agenți, dar și personal contractual.

Numărul de locuri alocate pentru IPJ Suceava din noua promoție este destul de mic, raportat la deficit, dar și la numărul de absolvenți.

Într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române se arată că anul acesta, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina au absolvit 998 de tineri, iar la Şcoala de Agenţi de Poliţie ,,Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, 148. Din totalul celor 1.146 de elevi (276 fete și 870 băieți) care au absolvit, 1.090 vor intra în rândurile Poliției Române, ceilalți urmând a fi integrați în alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.  

„De astăzi, 1.090 de tineri vor intra în rândurile polițiștilor, 947 de absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi 143 de la Şcoala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. Pe perioada studiilor, elevii au dobândit abilităţi și pe alte linii: tragere cu armamentul, comunicare, limbi străine. Aproape toți deţin permis de conducere categoria B. Având în vedere nevoile instituției, aceștia vor fi repartizaţi în structurile operative ale Poliției Române, majoritatea la formaţiunile de ordine publică și rutieră, în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire şi, de asemenea, în funcţie de opţiunea personală”, se arată în comunicatul Poliției Române.