Un bărbat din Suceava care a fost judecat și condamnat în dosarul celei mai mari reţele de dealeri de etnobotanice care a acţionat pe raza municipiului Suceava a fost condamnat definitiv într-un al doilea dosar în care a fost trimis în judecată. Cristian Apăvăloaie, zis „Fărmatu”, de 43 de ani, va avea de executat 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc, în modalitatea introducerii în ţară de droguri de risc, fără drept.

„Fărmatu”, a rezultat din ancheta procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, făcea parte din gruparea condusă de Ioan Popovici, zis „Ionel”, Apăvăloaie fiind principalul dealer al acestei structuri infracţionale

În perioada februarie-mai 2013, „Fărmatu” şi alţi dealeri au vândut la peste 300 de tineri pliculeţele interzise. Apăvăloaie, a rezultat din anchetă, avea mania jocurilor de noroc şi pierdea sume importante la păcănele.

Banii băgaţi la aparate proveneau din câştigurile obţinute din vânzarea etnobotanicelor şi, deşi la început a reuşit să acopere găurile prin împrumuturi din alte părţi, la un moment dat acesta nu a mai avut de unde să returneze datoriile. În aceste condiții, la un moment dat Apăvăloaie a fugit din țară, fiind dat în urmărire de procurorii DIICOT și arestat în lipsă.

De precizat că decizia de cumulare a pedepselor dictată ieri de Curtea de Apel Suceava este definitivă.

Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au mai stabilit, în același dosar, ca Albert Nenic să fie achitat de acuzațiile de trafic internațional de droguri, în timp ce un al treilea inculpat, Romeo Matei, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, însă pedeapsa a fost suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 6 ani de zile.