Perioada 12 – 18 iulie

Colocviile Putnei, ediţia a XXI-a, la Mănăstirea Putna

Anul acesta este un an special pentru români şi pentru Mănăstirea Putna, întrucât se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, respectiv de când mănăstirea, odată cu Bucovina, a revenit la sânul Ţării Mame. Centrul de Cercetare şi Documentare „Ştefan cel Mare” al Sfintei Mănăstiri Putna marchează această aniversare prin organizarea unei ediţii speciale, a XXI-a, a Simpozionului internaţional de istorie Colocviile Putnei, care se va desfăşura în perioada 11-15 iulie.

 

Târgul Handmade, la Iulius Mall

De vineri până duminică inclusiv, la parterul Iulius Mall se desfăşoară o nouă ediţie a Târgului Handmade. Cei care apreciază unicitatea şi originalitatea obiectelor lucrate manual pot alege bijuterii felurite, accesorii vestimentare şi de păr, tablouri, decoraţiuni şi chiar cosmetice naturale. În plus, sesiunile de shopping în Iulius Mall sunt foarte atractive în această perioadă, pentru că magazinele afişează discounturi de până la 70%. Îmbrăcăminte la modă, încălţăminte perfectă pentru planurile de vacanţă, bijuterii şi accesorii în ton cu tendinţele sezonului, cosmetice şi articole sportive, toate sunt acum la promoţii estivale.

 

Vineri, 13 iulie

Lansare de carte, la Primăria oraşului Salcea

La Primăria oraşului Salcea va avea loc vineri, 13 iulie, de la ora 11:00, lansarea volumului de poezie de debut "Paisprezece vieţi şi încă o eternitate" al elevei Sorina Rîndaşu, în vârstă de 15 ani. Adolescenta şi-a descoperit pasiunea pentru scris la vârsta de 10 ani, iar de atunci a continuat să scrie, descoperind că poezia face parte din propria fiinţă. A scris peste 70 de poeme, unele dintre ele fiind publicate pe pagina ei de Facebook.

 

Duminică, 15 iulie

Spectacolul „Aladdin”, la Iulius Mall

Duminică, pe 15 iulie, de la ora 16.00, la Iulius Mall, cei mici sunt aşteptaţi la teatru. Spectacolul „Aladdin” este susţinut de Teatru la Cinema din Bucureşti şi se desfăşoară sub forma unui joc, în care sunt antrenaţi şi micii spectatori. Pe scenă se vor afla Aladdin, Jasmin, Duhul din lampa fermecată, Sultanul, Jaffar şi alte personaje de poveste. Alături de aceştia, cei prezenţi vor descoperi o lume îndepărtată, în care tânăra prinţesă se revoltă împotriva regulilor făcute de tatăl său şi îl întâlneşte pe Aladdin, un hoţ cu suflet bun, care a avut norocul să găsească o lampă fermecată. Despre peripeţiile celor doi veţi afla duminică, în spectacolul de la Iulius Mall, care se adresează copiilor cu vârsta între 3 şi 7 ani.