Vizita comisiei de evaluare în vederea acreditării Spitalului Municipal “Sf. Doctori Cosma şi Damian” din Rădăuţi, care a avut loc în perioada 23-27 iulie a.c., s-a încheiat cu bine pentru unitatea medicală. Managerul spitalului, Traian Andronachi, a declarat, ieri, că au fost evaluaţi aproximativ 7.000 de indicatori şi că pentru 83,5% dintre aceştia a fost bifată rubrica de „corespunzător”. Pentru 5-7% dintre indicatori comisia a solicitat documente suplimentare.

“După comunicarea rezultatului, prevăzută în termen de 5 zile de la încheierea vizitei de evaluare, există un termen de alte 5 zile în care spitalul poate formula în scris, dacă e cazul, obiecţiuni la unele aspecte cuprinse în proiectul de raport de evaluare”, a arătat managerul.

Spitalul Municipal Rădăuţi a fost acreditat în anul 2013, fiind clasificat în categoria spitalelor cu nivel de competenţă IV. După actualele grile de acreditare, Traian Andronachi vizează nivelul II pentru spitalul pe care îl conduce. Unitatea medicală rădăuţeană are un termen de conformare până în 2020 pentru autorizaţia sanitară de funcţionare, care presupune reabilitarea clădirii de patrimoniu a spitalului vechi şi a celor două pavilioane în care funcţionează secţia Psihiatrie. Managerul Andronachi a spus că până acum a fost reabilitată cu fonduri proprii 40% din suprafaţa totală a Spitalului Municipal. ”Pe clădirile noi, nu mai avem nici un termen de conformitate, la Psihiatrie Pavilionul M3 este reabilitat de anul trecut, rămâne Pavilionul M2 şi clădirea de patrimoniu a spitalului vechi, dar şi aici funcţionalitatea circuitelor este asigurată”, a afirmat Andronachi.

Printre secţiile care funcţionează în spitalul vechi din Rădăuţi se numără Boli infecţioase, Pneumologie, laboratoarele TB şi BK, centrul de sănătate mintală şi un laborator paraclinic.

Precizăm că acreditarea spitalelor este valabilă cinci ani şi reprezintă o condiţie obligatorie pentru încheierea contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate.