Un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie sub acuzaţia că s-a folosit de violenţă pentru a-l deposeda de bunuri pe un bărbat în vârstă de 55 de ani, pe care a pus ochii într-un bar din municipiul Suceava.

Fapta s-a petrecut pe 23 iulie, însă autorul a fost pus sub acuzare acum două zile, după completarea probatoriului.

Din cercetările poliţiştilor rezultă că pe 23 iulie, în jurul orei 18.20, în timp ce se afla pe terasa unui bar din Suceava, tânărul de 33 de ani, pe nume Constantin Ovidiu Opariuc, i-a sustras bărbatului de 55 de ani, din comuna Dărmăneşti, mai întâi un cartuş de ţigări, dintr-o sacoşă lăsată nesupravegheată.

Aproximativ o oră şi jumătate mai târziu, victima, care plecase din bar, a fost urmărită pe o stradă din spatele localului. Bărbatul a fost lăsat fără telefonul mobil, iar atacatorul a încercat să-i sustragă prin violenţă şi o sumă de bani, din buzunarul pantalonului. După atac, individul a fugit de la faţa locului.

Bărbatul pus sub acuzare pentru tâlhărie a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, din cursul zilei de marţi, fiind introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Ulterior, pe 8 iulie, procurorul de caz a solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a tânărului în vârstă de 33 de ani.

Judecătoria Suceava a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile.

Decizia de emitere a mandatului de arestare preventivă a fost contestată de inculpat, astfel că dosarul va fi analizat şi de magistraţii de la Tribunalul Suceava.