Doi soţi din Berchişeşti, care se deplasau într-o căruţă, au fost accidentaţi după ce atelajul hipo a fost lovit de un autoturism al cărui şofer intrase într-o depăşire. Accidentul s-a petrecut miercuri, în jurul orei 19.30, pe DJ 209C, în comuna Berchişeşti.

Din cercetările poliţiei rezultă că un şofer în vârstă de 29 de ani, Sorin O., din Berchişeşti, aflat la volanul unui autoturism Audi A4 cu volan pe dreapta, s-a angajat în depăşirea unei maşini din faţă, fără a se asigura corespunzător. În depăşire, maşina a intrat în coliziune laterală cu o căruţă condusă de Dimitrie P., în vârstă de 69 de ani, tot localnic, care o luase la stânga, pentru a pătrunde în curtea locuinţei sale.

Impactul a fost destul de violent. Bărbatul care conducea căruţa şi soţia sa, în vârstă de 66 de ani, au suferit leziuni, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava. Cei doi au suferit mai multe traumatisme, însă erau în stare stabilă.

Din cercetările poliţiei rezultă faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face atât conducătorul auto, care nu s-a asigurat corespunzător în momentul efectuării manevrei de depăşire, cât şi cel care conducea căruţa, care, la fel, nu s-a asigurat corespunzător în momentul efectuării virajului la stânga.