Cazul copilului în vârstă de doar 4 ani, accidentat mortal de o maşină la Vicovu de Sus, în apropiere de casa sa, este o adevărată dramă în familie, femeia care se afla la volanul maşinii fiind mătuşa minorului. Un conglomerat de ghinioane a dus la această situaţie foarte greu de depăşit pentru toţi membrii familiei. 

Pe 7 iulie, în jurul orei 11.00, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată de faptul că pe strada Trandafirilor din localitate un copil a fost accidentat grav de o maşină. Copilul, un băiat în vârstă de 4 ani, din Vicovu de Sus, a fost preluat de o ambulanţă în stare gravă, lovit puternic la cap, a ajuns la Spitalul municipal Rădăuţi, însă nu a mai putut fi salvat.

Din cercetările poliţiei a rezultat că Georgeta B., în vârstă de 39 de ani, din Vicovu de Sus, aflată la volanul unui VW Passat, pe strada Crasnei, a efectuat manevra de viraj la dreapta pe strada Trandafirilor. Este vorba de o intersecţie între două străzi secundare, unde maşina rula cu viteză redusă. 

În timpul virajului, intrată pe strada Trandafirilor, femeia nu a avut cum evita impactul cu bicicleta care venea din sensul opus autoturismului, pe aceeaşi parte a drumului, pe strada Trandafirilor. Copilul a intrat în maşină, iar în cădere s-a lovit puternic cu capul de asfalt.

Din punctul de vedere al legislaţiei rutiere, copilul nu avea ce căuta singur pe un drum public, cu atât mai mult pe bicicletă.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru a stabili condiţiile exacte în care s-a petrecut tragedia. Cercetările vor continua pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

Având în vedere drama care s-a petrecut, aproape că nici nu mai contează cine este vinovat de accident şi dacă şoferiţa va fi şi ea găsită cu o parte din vină.

 

Multe accidente cu victime copii

Accidentul de la Vicovu de Sus s-a produs la o săptămână după ce o fată de 12 ani a fost accidentată mortal pe DN 17, la Ilişeşti, pe trecerea de pietoni. Şi o fetiţă în vârstă de 6 ani, din satul Părhăuţi, comuna Todireşti, se află la spital în stare gravă după ce a fost lovită de o maşină, în timpul unei traversări neregulamentare.

Nu mai departe de miercuri, 8 august, o fată în vârstă de 7 ani, din Brodina, a ajuns la Spitalul Județean Suceava, după ce a căzut de pe bicicletă. Fata se deplasa cu bicicleta pe un drum comunal din Brodina, iar în momentul în care roata a prins o piatră, minora s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se la cap. Fata de 7 ani a ajuns la Spitalul Județean, unde a fost supusă la investigații suplimentare.  

Poliţiştii au tras în nenumărate rânduri semnale de alarmă privind supravegherea  copiilor atunci când se deplasează pe drumul public şi insistarea pe o minimă educaţie rutieră a acestora. 

Până la 14 ani, copiii nu au voie să se deplaseze cu bicicleta pe drumurile publice.