Alcoolul la volan rămâne una dintre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere, dând bătăi de cap poliţiştilor rutieri care se confruntă cu acest tip de infracţiune. Două astfel de cazuri, dintre care unul s-a soldat cu rănirea unor pietoni, au fost semnalate zilele trecute şi s-au soldat cu dosare penale deschise pe numele protagoniştilor.

Un prim caz a fost semnalat de către trecători în zona fast-food-ului McDonald’s, vineri noaptea, printr-un apel la 112 dat în jurul orei 01.20, după ce şoferul unui autoturism Toyota a fost văzut pătrunzând în parcarea din centrul oraşului, în stare de ebrietate. În jurul orelor 01:45, autovehiculul a fost văzut de poliţişti ieşind din zona Drive-McDonald’s, pătrunzând în sensul giratoriu, după care conducătorul auto a virat la stânga pe strada Ana Ipătescu. După urmărirea acestuia, poliţiştii au constatat că la trecerea pentru pietoni amenajată după sensul giratoriu, conducătorul auto nu a respectat semnalul de culoare roşie al semaforului. La volan a fost identificat Mihai-Ovidiu Ș. de 31 ani din comuna Moara, care a declarat că nu are asupra sa documentele personale, fiind verificat în baza de date.Ela fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de  1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-au prelevat probe biologice de sânge pentru determinarea alcoolemiei. Pe numele său s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii deconducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, care este instrumentat de poliţiştii Biroului Rutier Suceava. 

Sâmbătă seara, prezenţa la volan a unei femei sub influenţa alcoolului a dus la producerea unui accident rutier pe un drum din satul Bălineşti, al comunei Grămeşti. În timp ce conducea o autoutilitară VW Transporter, Rodica S. de 53 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a intrat în impact cu parapetul de pe partea dreaptă a drumului, după care a ricoşat şi a lovit două femei, de 63 respectiv de 49 de ani din Rădăuţi, care circulau regulamentar pe marginea şoselei.

În urma impactului, cele două femei au fost rănite, iar testarea cu aparatul etilotest a femeii de la volan a dus la depistarea unei alcoolemii de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferiţa este cercetată de poliţişti pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.