Ziua Comunei Moara şi-a consumat ieri prima ediţie într-un cadru de sărbătoare. Practic, au fost două sărbători în una, tot ieri fiind serbată şi Ziua Recoltei.

După slujba religioasă ţinută de un sobor de şapte preoţi au urmat momente emoţionante pentru locuitorii comunei care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Au fost 12 cupluri care au cel puţin 50 de ani de căsnicie şi care au primit diplome, flori şi tort din partea conducerii Primăriei Moara.

A urmat un moment la fel de emoţionant pentru alte două persoane. Este vorba de medicul Liviu Cîrlan şi profesorul Aurelian Ungureanu, fost director al şcolii din Moara.

Ambii au primit titlul de cetăţean de onoare al comunei şi au fost aplaudaţi la scenă deschisă de oamenii veniţi în număr mare la manifestarea de ieri.

„Sunt doi oameni cu care ne mândrim. Fiecare dintre ei a făcut multe lucruri pentru comună şi sunt convins că şi de acum încolo se vor implica la fel de susţinut în promovarea şi sprijinirea comunei Moara. E o cinste să ştim că sunt oameni ai acestei comune şi că ne reprezintă peste tot pe unde merg”, a precizat Eduard Dziminschi, primarul comunei Moara şi iniţiatorul primei ediţii a acestei manifestări.

De altfel, primarul din Moara a ţinut să spună public care au fost motivele care l-au determinat să demareze această acţiune.

„M-am uitat în jur, la celelalte comune, şi fiecare dintre ele avea un moment festiv, o acţiune la care locuitorii veneau cu bucurie şi pentru a uita măcar pentru o zi de grijile cotidiene. Aşa că am spus că este timpul ca şi Moara să aibă o zi de sărbătoare. Cât priveşte momentul anului în care am ales să organizăm Ziua Comunei Moara ne-am gândit să fie în luna august, când sunt prezenţi acasă şi oamenii din Moara aflaţi în diaspora”, a menţionat Eduard Dziminschi.

Printre invitaţii acţiunii de ieri s-au numărat prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, senatorul Virginel Iordache, dar şi subsecretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Cristi Şologon.

Ziua Recoltei a fost, de asemenea, un regal la care şi-au adus contribuţia locuitori ai comunei. Aceştia au expus produse dintre cele mai diverse, de la prăjituri până la brânzeturi, haine tradiţionale sau dulceţuri.

Fundalul sonor al manifestării a fost asigurat de mai mulţi artişti şi formaţii de muzică populară, printre care Angelica Flutur, Alexandru Brădăţan, Marius Zgîianu, Mihai Hrincescu, Andreea Chisăliţă, Laura Erhan, Roxana Lupu, Emilia Frumuşanu, Sabina şi Alexandra Holotă, Teodora şi Dana Seserman şi Roxana Oţet.

Pe scenă au mai urcat Ansamblul Studenţesc Arcanul, Ansamblul Bucovina al Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava, Grupul Tradiţional „Dor”, precum şi soliştii Anamaria Ieremie şi Andrei Mihailov.