Salvatorii montani suceveni au solicitat, miercuri, intervenția unui elicopter SMURD pentru a prelua un bătrân rănit grav după ce a căzut în zona vârfului Toaca din Gura Humorului. Potrivit unei informări a Salvamont Suceava, miercuri seara, în jurul orei 20:00, o echipă de salvatori montani, împreună cu personalul de la ambulanţa SAJ Gura Humorului şi Jandarmeria Montană, a predat către elicopterul SMURD o persoană cu traumatism cranio-cerebral sever. În condițiile în care zona nu este accesibilă pentru autoturisme şi având în vedere starea care părea gravă a victimei, salvatorii au solicitat intervenția elicopterului.

Bătrânul de 78 de ani, Mihai G., care lucra la o stână din zonă, s-a lovit violent la cap şi a fost preluat de elicopterul SMURD, fiind dus direct la Spitalul de Neurochirurgie de la Iași.

Medicul neurochirurg Mircea Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență prof. Doctor Nicolae Oblu, a declarat că pacientul are un prognostic favorabil, că, din fericire, traumatismul la cap nu a fost foarte sever şi că în cel mai scurt timp va putea fi externat.