O amplă acțiune de control în trafic, coordonată de ofițeri de la Direcția Rutieră a Inspectoratului General al Poliției Române, are loc începând de ieri pe șoselele din județul Suceava. Polițiștii rutieri de la Suceava acționează alături de colegi din alte patru județe, Iași, Botoșani, Neamț și Bistrița-Năsăud. Este una dintre cele mai de amploare acțiuni care au avut loc în ultimii ani pe șoselele din județul Suceava.

Acțiunea presupune numeroase echipaje prezente în trafic, care acționează cu radarele din dotare. Sunt programate filtre în trafic, iar pe timp de noapte cu siguranță se vor face controale intense cu aparatele etilotest. Este de așteptat ca municipiul Suceava să fie tratat cu prioritate în cadrul acestei acțiuni, având în vedere tragediile rutiere petrecute recent.

Șefii de poliție rutieră din Capitală sunt veniți la Suceava pentru coordonarea acțiunii și nu în control.

Acțiunea a fost programată după zilele negre de la început de septembrie, când pe șoselele din județ s-au înregistrat mai multe accidente mortale. Pe 1 și 2 septembrie, în trei accidente petrecute în municipiul Suceava au murit șapte oameni.

În municipiul Suceava, dar nu numai, anterior acestor accidente au fost probleme majore la capitolul prezenței în trafic a echipajelor de poliție. Inclusiv statisticile arată că atunci când polițiștii sunt în stradă scade riscul de accidente. 

De altfel, județul Suceava este de ani de zile pe lista „neagră” privind numărul de morți în accidente, condiții în care astfel de acțiuni ar trebui să fie organizate mult mai des. Această soluție nu are cum să fie eficientă pe termen lung. Problema este că și în județele vecine este criză de polițiști, iar aceste acțiuni par a fi mai mult o încercare a șefilor de la București de a arăta ulterior, cu hârtiile în mâini, în care vor fi trecute amenzile date în aceste zile,  că au făcut ceva concret pentru reducerea numărului de accidente mortale din Suceava.