Un bărbat în vârstă de 66 de ani, din comuna Siminicea, este a treia victimă din județul Suceava a virusului West Nile, transmis de țânțari. El a fost internat în secția Boli infecțioase a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava cu o formă medie spre gravă de meningită virală și i s-au recoltat probe care au fost trimise pentru analiză la laboratorul Institutului Cantacuzino din București. Joi, 20 septembrie a.c., institutul a confirmat prezența virusului West Nile.

Pacientul se află în continuare în spitalul din Suceava, evoluția bolii fiind, din fericire, una favorabilă.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, că a informat despre acest caz atât autoritățile locale din Siminicea, pentru a lua măsuri de dezinsecție, cât și Direcția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor și Centrul de Transfuzii Sangvine.

Persoanele care provin din localități în care a fost confirmat virusul West Nile și cele care au călătorit în țări în care au fost înregistrate cazuri de boală au interdicție la donare de sânge timp de 28 de zile.

Dr. Zorescu a reamintit necesitatea acțiunilor de distrugere a țânțarilor și recomandă populației să se protejeze de înțepătura acestora.