Circulaţia pe drumurile publice a unui transport de material lemnos, ale cărui acte însoţitoare nu erau completate corespunzător, a dus la confiscarea lemnului transportat şi indisponibilizarea maşinii cu care se efectua transportul.

Incidentul s-a petrecut luni seara, în jurul orei 22.00, când un echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit în trafic pentru control o autoutilitară cu semiremorcă, condusă de un bărbat de 56 de ani, din comuna Poiana Stampei. Maşina era încărcată cu cherestea de răşinoase, în volum total de 31,45 de metri cubi conform avizului de însoţire emis în timpul zilei de luni, şi fusese încărcată într-un depozit din judeţul Bistriţa-Năsăud, destinaţia transportului fiind sediul unei firme din oraşul Roman. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că avizul de însoţire prezenta nereguli cu privire la modul de completare, moment în care poliţiştii au solicitat sprijinul de specialitate din partea Gărzii Forestiere Suceava.

În urma cercetărilor, reprezentanţii autorităţilor de control au luat decizia conducerii autoutilitarei la sediul Ocolului Silvic Râşca, unde ansamblul format din autoutilitară şi remorcă a fost indisponibilizat, iar întreaga cantitate de cherestea a fost confiscată şi predată în custodie reprezentanţilor ocolului silvic.