"Contractul de execuție privind racordarea la rețeaua de gaz metan a cartierului Burdujeni-Sat şi Cartierul Tineretului din DN 29" a fost semnat miercuri dimineață, de conducerea Primăriei Suceava, cu firma SC Test Prima SRL Suceava.

„Va fi extins gazul metan pe 33 de străzi la un număr de 1.300 de locuințe. Valoarea contractului este de 3.711.250,35 lei fără TVA, iar termenul de executare a lucrărilor este de 36 de luni.

După constituirea garanției de execuție vom da constructorului ordinul de începere a lucrărilor. Dorim să începem lucrările cât mai repede”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului reședință de județ.

Semnarea contractului a devenit posibilă odată cu soluționarea finală a contestațiilor depuse la CNSC și în instanțele de judecată de către o asociere de firme, unul din cei trei competitori care au depus oferte pentru realizarea acestei investiții.

„Sper să demarăm lucrările anul acesta, pentru că avem nevoie să fie introdus întâi gazul metan pe anumite străzi, care sunt în plan pentru a fi asfaltate.

Un exemplu în acest sens este strada Lev Tolstoi, unde s-au sistat lucrările de asfaltare, până la introducerea gazului metan, pentru a nu se ajunge în situația de a sparge strada proaspăt asfaltată, când se introduc conductele de gaz.

În aceeași situație este strada Vasile Pârvan, care este prinsă în proiectul european pentru cele 40 de autobuze electrice, acolo urmând să fie amenajat dispeceratul pentru transportul electric”, a adăugat edilul sucevean, care urmează să aibă o altă discuție cu reprezentanții firmei, pentru stabilirea unei strategii referitoare la demararea lucrărilor.

Noile rețele de gaz metan urmează să fie realizate pe 33 de străzi, la 1300 de imobile, pe o distanță totală de 28,5 km.

Străzile din Burdujeni Sat pe care va fi extinsă rețeaua de gaz metan sunt: 22 Decembrie, Căpitan Grigore Andrei, Iasomiei, Alunului, Eternității, Spicului, Ștefan Răzvan, Titu Maiorescu, Marin Preda, Camil Petrescu, Înfrățirii, Ștefan Luchian, Crângului, Ioan Nistor, Dobrilă Eugen, Făgetului, Molidului, Plevnei, Ecaterina Teodoroiu, Pictor Panaitean,  Victor Babeș, Mioriței, Căprioarei, Lev Tolstoi, Tiberiu Popeia, Pietrăriei, Vasile Pârvan, Cuza Vodă.

Străzile din cartierul de pe Dealul Mănăstirii sunt: Mircea Hrișcă, Demostene Botez, Eusebiu Camilar, Mircea Motrici și Constantin Sofroni.