Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a anunţat în mod oficial că au început lucrările pentru finalizarea şoselei de centură a Sucevei. Potrivit DRDP Iaşi, constructorul desemnat prin contract a început de marţi, 9 octombrie a.c., efectiv, lucrările la varianta ocolitoare Suceava, prin decopertarea stratului suport şi aprovizionarea cu material pietros în vederea aşternerii.

Reamintim că DRDP Iaşi a semnat ordinul de execuţie a lucrărilor pentru începutul lunii octombrie a.c., până la această dată fiind executate foraje şi alte lucrări de amenajare a şantierului. Ordinul de execuţie a lucrărilor la varianta ocolitoare a Sucevei are ca bază acordul-cadru încheiat pe 24 august cu asocierea de firme câştigătoare a licitaţiei, formată din Autotehnorom SRL (lider), SC Operational Autoleasing SRL, SC OPR Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA, SC Florconstruct SRL şi SC Calcarul SRL. Contractul are o valoare de 61,2 milioane de lei, fără TVA, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor fiind de nouă luni.

Primul dintre cele trei tronsoane ale şoselei de centură, în lungime de circa 5 km, a fost finalizat şi a fost dat în folosinţă în martie 2015, în timp ce celelalte două tronsoane, cu lucrări executate în proporţie de 85%, au fost abandonate de ani de zile.

Mai trebuie spus că noii indicatori tehnico-economici pentru finalizarea rutei ocolitoare a municipiului Suceava au fost aprobaţi în şedinţa din iunie a Guvernului României, valoarea investiţiei la centura de ocolire a municipiului Suceava ajungând la suma de 399,935 de milioane de lei, adică 87,7 milioane de euro pentru un drum de 12,4 km cu două benzi, 16 poduri şi 48 de podeţe.