Anomaliile privind treceri de pietoni care duc în şanţ, pe drumul naţional Suceava-Botoşani, vor fi îndreptate. Un prim podeţ a fost deja modificat la Salcea, astfel că elevii vor avea condiţii normale de traversare. În zilele următoare vor fi dispuse podeţe noi şi la celelalte treceri de pietoni cu probleme de pe DN 29 Suceava-Botoşani, au dat asigurări cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi.

Lucrările sunt realizate în regie proprie de către lucrătorii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi – Secţia de Drumuri Naţionale Suceava. Este de apreciat reacţia relativ rapidă a acestora, după ce problema a fost semnalată în şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava de la finele lunii septembrie şi ulterior şi în cotidianul Monitorul de Suceava.

Nicolae Popovici, şef Serviciu comunicare din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, prezent la şedinţa ATOP de la Suceava, a dat asigurări că se vor lua măsuri pentru rezolvarea acestor probleme.

La Dumbrăveni sunt două treceri de pietoni cu astfel de probleme. Este vorba de locuri marcate din zone cu trafic pietonal, care duc spre şcoală şi spre spital.

La fel şi la Salcea, tot în dreptul a două şcoli, care deservesc în jur de o mie de copii, şi la Plopeni, în dreptul bisericii şi cimitirului.

Primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, ne-a declarat că a semnalat problema constructorului încă de când drumul era în proces de reabilitare, în anul 2014.

„Am cerut explicaţii încă de atunci, dar constructorul mi-a transmis că lucrează conform proiectului. Mi-au spus că aşa e proiectul, iar dacă ei fac altceva vor avea probleme la recepţie”, a explicat Ioan Pavăl.

Comisarul de poliţie Marius Ciotău, unul din membrii ATOP Suceava, a arătat că problema este una gravă pentru siguranţa traficului, mai ales când este vorba de treceri pe care traversează mai mulţi pietoni odată. El a arătat că atunci când ajung în capătul trecerii, oamenii sunt nevoiţi să rămână pe carosabil şi să îşi aştepte rândul pentru a intra pe acostament şi a putea ajunge apoi la primul podeţ de trecere.

Aceste treceri mai pot reprezenta un pericol şi pentru că unii pietoni sunt tentaţi să traverseze pe lângă locurile marcate, adică pe unde au podeţe, ceea ce se asimilează cu traversarea neregulamentară.