Vinovat de neîndeplinirea pragului de prezență pentru validarea referendumului național de revizuire a Constituției este PSD, consideră primarul PNL de Suceava, Ion Lungu. Acesta și-a exprimat, ieri, regretul că referendumul nu a fost validat și a spus că în Suceava a fost singurul om politic care s-a implicat în promovarea acestei acțiuni electorale, „cu excepția deputatului Ștefan Alexandru Băișanu, de la ALDE, care a făcut apel la vot în ultima zi de campanie”.

„Îmi pare rău că nu a trecut referendumul. Dacă nu era asumat politic de PSD, sunt sigur că trecea”, a declarat primarul liberal al Sucevei. În opinia sa, asocierea cu PSD a indus oamenilor teama „că acea întrebare ascunde o capcană”. ”Inclusiv membri ai familiei mele au crezut asta, pe copiii mei i-am convins greu să meargă la vot”, a spus dezamăgit Ion Lungu.

El a precizat că s-a implicat în campania de susținere a votului favorabil pentru modificarea Constituției „în calitate de creștin ortodox practicant”, de om care crede „în valorile creștine”, susținute de Biserica Ortodoxă Română.

Reamintim că în municipiul Suceava au votat la referendum 25.866 de persoane, adică o prezență la vot de 24,84%. Dintre aceștia, 24.313 persoane, 95,86%, au votat „Da”, în favoarea modificării Constituției; 1.049 alegători au votat „Nu”, împotriva modificării Constituției, iar 499 de alegători și-au anulat votul.