Un bărbat din Ostra va trebui să stea la închisoare timp de cinci ani. Decizia a fost luată ieri de magistraţii de la Tribunalul Suceava şi îl vizează pe Ionuţ Nastiuc, care a fost judecat pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Trebuie precizat că această soluţie nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Faptele pentru care s-a ajuns la decizia de condamnare s-au petrecut în seara zilei de 8 august 2011, în jurul orei 19:30.

„În urma efectuării de cercetări s-a stabilit că în seara zilei de 8 septembrie 2011, în jurul orelor 18:00-19:00, persoana vătămată F.A.C. se deplasa împreună cu fratele său cu un autoturism pe DJ 177 Ostra, direcţia de mers Stulpicani, iar în dreptul unei locuinţe s-a intersectat cu o autoutilitară marca Scania de culoare albă, care le-a blocat calea de acces, oprind pe orizontală, pe ambele sensuri de circulaţie. Din acea autoutilitară au coborât mai multe persoane, printre care inculpatul Nastiuc Ionuţ, împreună cu tatăl său, N.V.. Inculpatul Nastiuc Ionuţ era înarmat cu un topor, iar tatăl său, care era înarmat cu o rangă din fier, i-a reproşat persoanei vătămate că împreună cu fratele ei i-ar fi agresat pe inculpatul Nastiuc Ionuţ şi pe fratele acestuia. În momentele imediat următoare, inculpatul Nastiuc Ionuţ s-a îndreptat către F.A.C. şi, fără să-i adreseze vreun cuvânt în prealabil, i-a aplicat o lovitură cu toporul pe care îl avea asupra sa (cu muchia acelui obiect) în zona capului, mai exact în zona parietal stângă. Urmare a loviturii puternice, victima s-a prăbuşit la sol. După ce a reuşit să se ridice, a încercat să o ia la fugă, dat fiind faptul că la faţa locului au apărut mai multe persoane ce au fost chemate de inculpatul Nastiuc Ionuţ. În momentul în care s-a ridicat de la sol, persoana vătămată a fost lovită din nou de către inculpat cu acelaşi obiect vulnerant, lovitura vizând însă zona toracică-posterioară (omoplat stâng). În continuare, la faţa locului au apărut mai multe autoturisme din care au descins mai multe persoane, prieteni şi cunoştinţe de-ale inculpatului, chemaţi de acesta. Incidentul a fost aplanat şi a luat sfârşit ca urmare a apariţiei organelor de ordine”, se arăta în comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava în momentul trimiterii în judecată a lui Ionuţ Nastiuc.

Potrivit raportului de constatare medico-legală, victima a prezentat un traumatism cranio-cerebral cu plăgi contuze suturate, fractură deschisă cu înfundare parietală stângă şi cu prezenţa de microfibule de emfizem la nivel epidural, traumatism toracic cu echimoze şi excoriaţii. Leziunile au putut fi produse prin lovire cu mijloace sau corpuri contondente şi au necesitat pentru vindecare 24-25 de zile de îngrijiri medicale.

Ulterior, medicii legişti au opinat că plăgile contuze suturate orizontale din regiunea parietală stângă însoţite subiacent de fractura cu înfundare a osului parietal stâng şi prezenţa de microbule de emfizem s-au putut produce prin lovire cu un corp contondent posibil partea metalică, netăietoare a unui topor.

Deşi urmare a agresiunii viaţa victimei nu a fost pusă în primejdie, numărul relativ mare de zile de îngrijiri medicale acordate acesteia, obiectul contondent dur folosit de inculpat apt de a produce moartea, precum şi zona vitală vizată atestă fără echivoc intenţia inculpatului Nastiuc Ionuţ de a-i suprima viaţa.