Trei evenimente rutiere, din fericire fără victime omeneşti, în care protagonişti au fost şoferi aflaţi sub influenţa alcoolului, au fost înregistrate  de poliţiştii suceveni în doar câteva ore. În toate aceste cazuri, oamenii legii au deschis pe numele şoferilor inconştienţi dosar penale.

Două incidente rutiere au fost semnalate poliţiştilor marţi după-amiază, după ora 17.00, în primul caz fiind vorba despre un bărbat de 53 de ani, din comuna Stroieşti, care în timp ce conducea un ATV neînmatriculat, pe un drum comunal din interiorul comunei Stroieşti, din cauza neadaptării vitezei de deplasare a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în coliziune laterală cu balustrada metalică de pe marginea dreaptă a drumului, după care s-a dezechilibrat şi a căzut  pe partea carosabilă. În urma impactului, bărbatul a fost rănit şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

În faţa poliţiştilor, el a refuzat testarea cu aparatul etilotest, iar ulterior a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Fiind verificat în baza de date naţională a poliţiei, privind evidenţa permiselor de conducere auto, poliţiştii au stabilit că acesta nu deţine permis de conducere. El s-a ales cu un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Câteva minute mai târziu, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului a fost sesizat despre faptul că pe DN 17, în localitatea Bucşoaia, a avut loc un eveniment rutier produs de un conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

În timp ce conducea un autoturism marca Opel prin satul Bucşoaia, un bărbat de 45 de ani, din oraşul Frasin, din cauza neatenţiei la volan cauzată de consumul de alcool, a pătruns pe contrasens şi a intrat cu maşina în stâlpul de susţinere al unei porţi de acces în curtea unui imobil. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior i s-au recoltat mostre biologice de sânge. Pe numele său s-a întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Un alt caz de conducere sub influenţa alcoolului a fost înregistrat în timpul nopţii care a urmat

În jurul orei 00.15, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, printr-un apel la 112 era anunţat faptul că pe o stradă din Vatra Dornei a avut loc un accident rutier. Poliţiştii au constatat că în timp ce se afla la volanul unui autoturism Mercedes şi circula pe strada Petreni din oraş, un localnic de 41 de ani, din cauza neatenţiei şi a consumului de alcool, a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-o poartă de acces a unei case. În urma testării de către poliţişti cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, şoferul fiind condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.