Perioada 4 – 10 octombrie

Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”

La Gura Humorului se desfășoară, în perioada 4 - 7 octombrie, o nouă ediție a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”, ediția a XXXVIII-a. Joi, 4 octombrie, la ora 16:00, la Casa de Cultură are loc deschiderea oficială a festivalului. Joi, la Casa de Cultură, se vor expune costume de epocă folosite în filmele românești. Tot joi, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina va fi prezentată expoziția de fotografie Gura Humorului – File de istorie, iar vineri, în aceeași locație, Expoziția de artă fotografică „100 de ani împreună”.

 

Joi, 4 octombrie

Spectacolul "Elida: Asociația Artiștilor Anonimi", la USV

În data de 4 octombrie, de la orele 19:00, Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava (USV) invită sucevenii la spectacolul "Elida: Asociația Artiștilor Anonimi", scenariu, regia și ilustrația muzicală - Florin Antoniu, producător - Cristian Hriscu Badea (Teatrul din Mansardă), Elida - Delia Hriscu Badea.

Evenimentul se va desfășura pe scena Auditoriumului „Joseph Schmidt”.

Preţul unui bilet este de 10 lei pentru studenţi, elevi şi pensionari, iar acestea se pot achiziţiona de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor Suceava, strada Zorilor, nr. 6. Preţul unui bilet întreg este de 20 de lei (on-line de pe ccs-sv.ro şi biletesuceava.ro).

 

Lansare de carte la librăria Alexandria ”George Enescu”

Sucevenii au ocazia să participe în această toamnă la o întâlnire emoționantă cu îndrăgita jurnalistă de televiziune Sanda Nicola, care va lansa în premieră la Suceava volumul său autobiografic - ”Carte de identitate”. Evenimentul va avea loc la librăria Alexandria ”George Enescu” joi, 4 octombrie 2018, începând cu ora 18.00 și va fi moderat de Cătălina Biholar, jurnalist TV.

 

Vineri, 5 octombrie

Gala de premiere „10 pentru folclor”, ediția a III-a, la Casa de Cultură

La Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc vineri, 5 octombrie, de la ora 19:00, Gala de premiere „10 pentru folclor”, ediția a III-a. Accesul în sala de spectacol se va face exclusiv pe bază de invitații, care vor putea fi procurate gratuit de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Cu acest prilej, va avea loc un spectacol folcloric extraordinar, susținut de artiștii care fac parte din proiectul „10 pentru folclor”. Vor mai urca pe scenă și vor încânta publicul și artiștii invitați: Grigore Gherman, Măriuca Verdeș și Călineștenii Țării Maramureșului, Sorin Filip, Dana Dăncilă, Lucica Păltineanu, Rodica Andronic, Marian Gogan, Nicolae Vieru, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava.

 

Conferința „Monarhia și Marea Unire”

Scriitorul Stelian Tănase va susține vineri, 5 octombrie, la ora 11:00, la Muzeul de Istorie Suceava, conferința „Monarhia și Marea Unire”. Tot vineri va fi lansat volumul „Dinastia” de Stelian Tănase și Elena Vijulie. Cartea prezintă câteva aspecte ale dinastiei regale din țara noastră, prin cei trei regi care au făurit România modernă: Carol I, Ferdinand și Mihai I, precum și contribuția Reginei Maria sau derapajele politice ale lui Carol al II-lea. Un pasaj al autorului redă momentul în care România a devenit Regat. Volumul va fi prezentat de prof. univ. dr. Ștefan Purici.

 

Duminică, 7 octombrie

Mariana Bilic: „Călătoria întoarcerii în mine”

Lansare de carte, duminică, 7 octombrie, la ora 12:00, la Observatorul Astronomic, Mariana Bilic: „Călătoria întoarcerii în mine”; Moment artistic susținut de Roua Dragotă; Moderator: George Sauciuc; Vor vorbi: Cristina Hermina Melinte, Constantin Horbovanu, Delia Leizeriuc, Gina Puică, Mircea Nanu-Muntean.

 

Marți, 9 octombrie

„Folk de Dorohoi”, cu Fără Zahăr

Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universității din Suceava pregăteşte un concert al trupei Fără Zahăr (Bobi Dumitraş şi Bobo Burlăceanu). Evenimentul este programat pentru marți, 9 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Auditoriumului ”Joseph Schmidt”, din strada Universităţii, nr. 13.

Preţul unui bilet este de 10 lei pentru studenţi, elevi şi pensionari, iar acestea se pot achiziţiona de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor Suceava. Preţul unui bilet întreg este de 20 de lei (on-line de pe ccs-sv.ro şi biletesuceava.ro).