Un copil în vârstă de 12 ani şi un bătrân de 77 de ani au căzut victime în accidente rutiere în aceeaşi zi, fiind loviţi de maşini în timp ce traversau strada. Din primele cercetări ale poliţiştilor rezultă că în ambele cazuri accidentele s-au produs din cauza traversărilor imprudente.

Primul accident a avut loc miercuri, în jurul orei 14.10, pe DJ 209D, în satul Negostina, comuna Bălcăuţi.

Victor M., în vârstă de 18 ani, localnic, aflat la volanul unui Ford Focus, l-a surprins şi accidentat pe un minor de 12 ani, tot localnic, care, rezultă din cercetările poliţiei, s-a angajat în traversarea drumului fără a se asigura corespunzător.

Copilul a fost transportat la Urgenţele Spitalului Judeţean, având mai multe leziuni, printre care şi un traumatism cranian destul de sever. El a fost diagnosticat preliminar cu traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei, traumatism cranio-facial, traumatism coloană cervicală, traumatism toraco-abdominal, traumatism de şold şi femur drept.          

Şoferul implicat în accident nu era băut.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările.

Tot miercuri, la 16.30, a urmat un accident în condiţii asemănătoare pe DN 2H, la Milişăuţi.

Cristinel P., în vârstă de 19 ani, din Milişăuţi, aflat la volanul unei autoutilitare VW pe DN 2H, după o curbă la dreapta, nu l-a mai putut evita pe pietonul Niculai L., în vârstă de 77 de ani, tot din Milişăuţi, care, rezultă din cercetări, s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără a se asigura.

Bătrânul a ajuna la Spitalul Judeţean Suceava policontuzionat, cu traumatism cranio-cerebral cu pierdere de cunoştinţă, traumatism cranio-facial, plus traumatism la nivel abdominal şi la piciorul drept.

Accidentele în care cad victime pietoni sunt, din păcate, foarte frecvente în judeţul nostru. Indisciplina pietonilor este a doua cauză a accidentelor mortale care se petrec în Suceava. De cele mai multe ori victimele sunt copii sau persoane în vârstă.