Un bărbat de 45 de ani din Drăgoieşti, care se ocupă cu schimbul de valută, a fost reţinut ieri după-amiază după ce şi-a împuşcat fratele, în plină stradă, cu un pistol cu bile de cauciuc. Conflictul a avut loc în jurul orei 11.00, în faţa sucursalei BRD de pe strada Curtea Domnească, din centrul municipiului Suceava.

La un moment dat, Constantin Onuţ, de 43 de ani, şi fratele acestuia, Ilie Onuţ, de 45 de ani, ambii valutişti cu domiciliul în Drăgoieşti, au avut un schimb de replici, pe fondul unui conflict mai vechi care se derula între cei doi de mai multă vreme.

Ilie Onuţ, care se afla în maşina personală, nu a stat prea mult pe gânduri şi a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a tras spre fratele său, Constantin, pe care l-a şi nimerit.

La faţa locului a fost chemat un echipaj medical SMURD, care i-a acordat îngrijiri medicale celui împuşcat. De asemenea, au ajuns la locul incidentului două patrule din cadrul Biroului Ordine Publică, o echipă operativă din cadrul Biroului Investigații Criminale, dar şi lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Suceava.

După ce a fost audiat de poliţişti, Ilie Onuţ a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de uz de armă fără drept, violenţă în familie şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.