Un bărbat din Drăgoieşti a ajuns în arestul poliţiei judeţene, reţinut 24 de ore, pentru un şir de nu mai puţin de patru infracţiuni, sub acuzaţia că i-a agresat pe un vecin şi pe mama acestuia, în curtea cărora a intrat şi a provocat distrugeri, totodată incendiind un material textil, cu intenţia de a da foc unei maşini.

Luni seară, în jurul orei 19.00, poliţiştii de la Secţia Rurală Gura Humorului au fost contactaţi de Corneliu S., în vârstă de 38 de ani, din Drăgoieşti, care a anunţat că vecinul său Nicolae Popescu, în vârstă de 47 de ani, l-a lovit atât pe el, cât şi pe mama sa.

Din cercetările poliţiei rezultă că scandalul monstru a izbucnit pe fondul consumului de alcool al agresorului şi al unor divergenţe.

Nicolae Popescu este acuzat că s-a înarmat cu un leaţ rupt dintr-o bancă din lemn şi a intrat în curtea vecinului. Bărbatul ar fi lovit-o cu leaţul pe mama vecinului, o femeie în vârstă de 69 de ani, moment în care acesta din urmă a intervenit şi i-a smuls băţul.

Scandalul nu s-a oprit însă aici. După aproximativ 15 minute, în apropierea autoutilitarei tip stupină a familiei agresate a izbucnit un incendiu. Nicolae Popescu, vecinul agresiv, este acuzat că a intrat în livada vecinilor, unde a incendiat o bucată de material textil, la aproximativ zece centimetri de roata maşinii. Din fericire, incendiul nu s-a extins la maşină. În timpul celei de-a doua pătrunderi pe proprietatea vecinilor, agresorul este acuzat că a distrus şi mai multe părţi din gardul livezii acestora.  Poliţiştii au deschis dosar penal în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, violare de domiciliu, distrugere prin incendiere şi distrugere.

Având în vedere noianul de infracţiuni, faţă de bărbatul în vârstă de 47 de ani a fost dispusă, luni noapte, reţinerea pe o perioadă de 24 de ore. El a fost introdus în arestul poliţiei judeţene, iar procurorul de caz urma să decidă ce măsuri restrictive vor fi luate în continuare faţă de acesta.