Două accidente rutiere produse în interval de câteva ore i-au avut drept autori pe doi bărbaţi care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. În urma primei coliziuni, o femeie de 60 de ani a fost rănită, iar în cel de-al doilea caz protagonistul accidentului a refuzat la spital recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Luni seara, în jurul orei 19.30, în timp ce conducea un autoturism marca VW pe DN 17, în comuna Poiana Stampei, un localnic de 39 de ani, din cauza neatenţiei şi a consumului de alcool, a scăpat autoturismul de sub control şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu un autoturism marca Mazda, condus regulamentar de un bărbat de 61 de ani, din municipiul Braşov.În urma impactului, o femeie de 60 de ani, aflată pe bancheta din faţă a autoturismului Mazda, a fost rănită, având nevoie de îngrijiri medicale. În urma testării celor doi şoferi cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului din Poiana Stampei şi negativ în cazul celuilalt şofer. Poliţiştii fac cercetări în cadrul unui dosar penal deschis pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

Nu a respectat indicatorul ”Cedează trecerea” şi a intrat în coliziune cu un autoturism

În timpul nopţii care a urmat, în jurul orei 01.30, o patrulă de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Suceava a fost sesizată printr-un apel la 112 că pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava a avut loc un accident rutier, iar unul dintre conducătorii auto se află sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma cercetărilor efectuate la locul accidentului, poliţiştii au stabilit că în timp ce conducea un autoturism VW Vento pe strada Scurtă din oraş, un bărbat de 60 de ani, din municipiu, nu a respectat indicatorul ”Cedează trecerea” de la intersecţia cu bulevardul George Enescu, intrând în coliziune cu un autoturism VW Jetta, condus regulamentar de un tânăr de 24 de ani, din municipiul Dorohoi. Din fericire, în urma impactului nimeni nu a fost rănit, iar testarea cu aparatul etilotest a arătat o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 60 de ani şi negativă în cazul celuilalt şofer.

Transportat la Spitalul Judeţean Suceava, bărbatul cu alcoolemie a refuzat recoltarea probelor de sânge. Pe numele şoferului sucevean a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”.