1-7 noiembrie
Expoziţia Mineralia - Minerale din România, la Muzeul de Ştiinţele Naturii
Expoziţia Mineralia - Minerale din România va fi găzduită la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava, în perioada 2-4 noiembrie, zilnic, între orele 09.00-18.00.
Numeroase regiuni din România - Baia Mare, Brad, Abrud, Banatul Montan - s-au dezvoltat de-a lungul secolelor datorită bogăţiilor naturale din adâncul Pământului. Oamenii s-au aşezat în aceste locuri şi au întemeiat comunităţi care se ocupau cu exploatarea minereurilor de cupru, plumb, aur, argint sau fier.
Pe lângă produsele valoroase economic, exploatările miniere individuale, comunale sau de nivel industrial au scos la suprafaţă eşantioane de cristale natural deosebit de spectaculoase. Atraşi de frumuseţea, raritatea, perfecţiunea sau culorile lor, oamenii au început să adune aceste minunăţii ale naturii ca obiecte de colecţie sau decorative. Acestea sunt aşa-numitele “Flori de Mină”.
 
Joi, 1 noiembrie
Ana Cristina Leonte&Trupa, joi, pe scena Universităţii din Suceava
Ana Cristina Leonte, una dintre cele mai bune cântăreţe de jazz din România, alături de tovarăşii ei de scenă, toboşarul Tavi Scurtu, pianistul Albert Tajti, saxofonistul Alexandru Arcuş şi basistul Michael Acker, vor concerta joi, 1 noiembrie, la Suceava. Evenimentul va avea loc în Auditorium „Joseph Schmidt”, de la ora 19.00. Preţul unui bilet este de 20 de lei sau 10 lei pentru studenţi, elevi şi pensionari, acestea putând fi procurate online, de pe www.ccs-sv.ro, www.biletesuceava.ro, sau de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor (str. Zorilor, nr. 6A, lângă magazinul Auto Albina). Informaţii suplimentare la 0752 092 606.
 
Spectacolul „Cosmic”, la Planetariul din Suceava
Planetariul Observatorului Astronomic din Suceava găzduieşte joi, 1 noiembrie, spectacolul „Cosmic”, o înlănţuire de poezii sau fragmente de poezii, scrise de liceeni ai Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava, de la Light of ink.
Evenimentul este programat de la ora 19.00, iar intrarea este liberă.
Cosmin Panaite, actor al Teatrului Municipal “Matei Vişniec” Suceava‚ este regizorul şi coordonatorul acestui proiect.
Distribuţia spectacolului: Luminiţa Andruh, Felicia Malai, Polya Zubati.
Cezar Leşanu, operatorul proiecţiilor, este muzeograf al Observatorului Astronomic şi doctorand la USV.
 
Vineri, 2 noiembrie
Expoziţia de pictură „Omul - semn şi expresie”, Zamfira Bîrzu
Muzeul Bucovinei vă invită vineri, 2 noiembrie, la Muzeul de Istorie, ora 15.00, la vernisajul expoziţiei de pictură „Omul - semn şi expresie”, a artistei plastice Zamfira Bîrzu. Prezintă criticul de artă Maria Bilaşevschi. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 30 noiembrie 2018.
 
Miercuri,  7 noiembrie
Ţapinarii concertează la Suceava
Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţi din Suceava invită sucevenii la concertul trupei Ţapinarii, eveniment organizat miercuri, 7 noiembrie, începând cu ora 19.00, în Auditorium „Joseph Schmidt”.
Preţul unui bilet este de 10 de lei sau 5 lei pentru studenţi, elevi şi pensionari, acestea putând fi procurate online, de pe www.ccs-sv.ro, www.biletesuceava.ro, sau de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor (str. Zorilor, nr. 6A, lângă magazinul Auto Albina). Informaţii suplimentare la 0752 092 606.
 
„Uniţi de Centenar”, spectacol organizat de Protecţia Copilului Suceava la Teatrul „Matei Vişniec”
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava organizează miercuri, 7 noiembrie, de la ora 14:00, la Teatrul „Matei Vişniec” Suceava, spectacolul „Uniţi de Centenar”. „Vă invităm să marcăm Anul Centenar împreună, purtând ie la eveniment, sub sloganul <Iubesc şi port ie cu mândrie!>”, a spus directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Creţuleac.