Şapte persoane din comuna Ipoteşti, cinci copii şi părinţii acestora, au ajuns marţi dimineaţă la spital, după ce au acuzat simptomele unei intoxicaţii cu gaze provenite din şemineul casei.

Mama şi copiii, care se aflau în stare mai gravă, au rămas internaţi în spital, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Cercetările întreprinse la locul incidentului au arătat că cei doi soţi, de 41 şi 40 de ani, locuiau împreună cu copiii lor într-o casă din comuna Ipoteşti. În cursul dimineţii, în jurul orei 07.30, bărbatul a aprins focul în şemineul locuinţei, iar după circa o oră, toţi cei aflaţi în locuinţă au acuzat stări de ameţeală. Părinţii au solicitat printr-un apel la 112 intervenţia personalului medical, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate. La locuinţa familiei au ajuns trei echipaje ale ambulanţelor, care i-au preluat pe părinţi şi pe cei cinci copii, cu vârste între 1 an şi 15 ani, şi i-au transportat la spital.

La Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, cei şapte membri ai familiei au fost diagnosticaţi preliminar cu intoxicaţie cu monoxid de carbon, mama şi cei cinci copii rămânând internaţi în spital pentru tratament de specialitate.

În continuarea cercetărilor întreprinse la casa familiei din comuna Ipoteşti, s-a stabilit că locuinţa este racordată la gaz metan, gazele provenite în urma arderii din şemineu fiind eliminate printr-un coş de evacuare, care era defect.