Preotul care a condus băut şi a lovit cu maşina două femei, una dintre ele fiind omorâtă, după care a părăsit locul faptei, îşi va petrece şi următoarele cel puţin 30 de zile în arest preventiv. Atât magistraţii de la Judecătoria Suceava, cât şi cei de la Tribunalul Suceava au fost de acord cu propunerea de prelungire a arestării preventive formulate de procurori şi au respins contestaţia preotului George Ionuţ Apetrei, care a solicitat o măsură mai blândă împotriva sa.

Noul mandat de arestare este valabil până pe 12 ianuarie 2019 inclusiv.

Accidentul s-a petrecut în seara zilei de 13 noiembrie, la Mitocu Dragomirnei.

Femeia care a sfârşit tragic lucra la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Mitocu Dragomirnei, iar accidentul a avut loc la câteva zeci de metri de poarta unităţii medicale. Alina Roşca, în vârstă de 40 de ani, care era mamă a doi copii, avea de mers doar ceva mai mult de o sută de metri de la serviciu până acasă. Din păcate, suficient pentru a se produce o tragedie.

Preotul George Ionuţ Apetrei se îndrepta spre casă, la volanul unei autoutilitare, iar trei angajate de la centru se deplasau în faţa sa, pe acelaşi sens.

Femeia în vârstă de 40 de ani a fost lovită în plin şi prinsă sub autoutilitară. Preotul nu a oprit şi a trecut peste ea, după care şi-a continuat drumul la volanul autoutilitarei.

Ironia sorţii face ca femeia să fi locuit în casa vecină cu cea a preotului. Mai mult, cele două familii erau şi prietene.

Probele de sânge recoltate au arătat că preotul George Ionuţ Apetrei, în vârstă de 37 de ani, avea o alcoolemie foarte mare: prima probă a indicat o alcoolemie în sânge de 1,90 la mie, iar a doua de 1,75 la mie.

Preotul va răspunde penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Arest prelungit şi pentru autorul accidentului mortal de pe trecerea de pietoni din faţa Palatului de Justiţie

În altă ordine de idei, tot ieri, Tribunalul Suceava a prelungit cu încă 30 de zile şi arestul preventiv al şoferului care a provocat groaznicul accident de pe trecerea de pietoni din faţa Palatului de Justiţie, pe artera principală a municipiului Suceava.

Bogdan Florin Chetrariu, din Mitocu Dragomirnei, este tânărul care, pe 14 noiembrie, a intrat cu maşina într-o femeie în vârstă de 40 de ani, care traversa pe locul marcat, împingând căruciorul în care se afla fetiţei ei.