Un incendiu izbucnit ieri după-amiază în bucătăria unui apartament de bloc din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava a provocat pagube importante și panică, scara fiind inundată de fum, iar locatarii fugind afară. Un bărbat în vârstă de 52 de ani a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale. Alarma de incendiu s-a dat în jurul orei 16.30, la un bloc de locuințe de pe strada Prieteniei, la un apartament de la parter. Incendiul a degajat foarte mult fum, în condițiile în care proprietarii nu erau acasă.

„Incendiul s-a manifestat cu mari degajări de fum, astfel încât 9 persoane (opt adulți și un copil) din bloc au fost evacuate de către pompierii militari. Alte 9 persoane s-au autoevacuat", au transmis pompierii militari suceveni. Aceștia au intervenit la fața locului cu două autospeciale de stingere, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD.

Conform unei prime evaluări a pompierilor militari, au ars bunuri casnice din interiorul bucătăriei şi s-au degradat tencuiala și finisajele din restul apartamentului, precum şi de pe casa scării de la parterul blocului.

Incendiul a pornit din spatele frigiderului din bucătărie. Mai concret, pompierii au stabilit că este vorba, cel mai probabil, de efectul termic al curentului electric, generat de o priză suprasolicitată.