Cătălin Miron, consilier local PNL din Rădăuţi, îl acuză pe primarul Nistor Tatar că a gestionat deficitar banii din bugetul local, iar consecinţa este creşterea taxelor şi impozitelor locale pe anul 2019. În sprijinul acestei afirmaţii, Cătălin Miron a adus un document emis de Curtea de Conturi Suceava, din care rezultă că bugetul local rădăuţean a fost văduvit de o sumă de peste 4 milioane de euro, bani cu care se puteau realiza investiţii importante în infrastructura oraşului.

„Creşterea impozitelor şi taxelor locale în Rădăuţi este consecinţa gestionării în sistem semimafiot a bugetului local. Doar în anul 2018 primarul Nistor Tatar, beneficiind de sprijinul consilierilor locali PSD, PMP, UPR şi al unui consilier ALDE, a păgubit bugetul local cu suma de 19.570.111 lei. Această sumă figurează în bugetul de venituri al Primăriei municipiului Rădăuţi la capitolul venituri nefiscale, venituri din proprietate. Suma datorată de SC Servicii Comunale SA către Primăria municipiului Rădăuţi este una uriaşă. Ca urmare a acestei sume nerecuperată, instituţia Primăriei Rădăuţi este la un pas de colaps financiar. Acest lucru se datorează în totalitate gestionării cu rea-credinţă a bugetului local”, a arătat Cătălin Miron.

Consilierul local PNL este de părere că pentru o mică reechilibrare a bugetului, primarul Nistor Tatar şi cea mai mare parte dintre consilierii locali au recurs la soluţia de a lovi în populaţie, respectiv de a creşte impozitele şi taxele locale.

„În ciuda faptului că Primăria Rădăuţi nu are în derulare nici o investiţie majoră, nici o investiţie serioasă, a urcat impozitele şi taxele locale la cel mai mare nivel din judeţul Suceava. În fiecare zi, primarul Nistor Tatar nu face altceva decât să ascundă gaura neagră produsă în bugetul local de SC Servicii Comunale SA în perioada în care acesta avea funcţia de director general”, a concluzionat Cătălin Miron.