Doi tineri din comuna Vultureşti au ajuns pentru 24 de ore în spatele gratiilor, după ce în urmă cu ceva timp au făcut scandal într-un mijloc de transport şi au lovit un adolescent din aceeaşi localitate.

Agresiunea produsă de cei doi, Dorin Răzvan Zancu, de 20 de ani, şi Cosmin Iulian Zancu, de 22 de ani, ambii din comuna Vultureşti, împreună cu un cunoscut de-al lor, a avut loc în urmă cu 3 luni, când cei trei se aflau în autobuzul care face transport public regulat între Fălticeni şi Valea Glodului. În scandalul provocat în autovehicul, cei doi l-au lovit pe un adolescent de 16 ani şi au tulburat grav ordinea şi liniştea publică.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Preuteşti au demarat cercetări, extinzând urmărirea penală de la lovire şi alte violenţe la tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce s-a constatat, în urma audierilor făcute, că cei doi au tulburat grav ordinea şi liniştea publică în mijlocul de transport în comun. În urma documentării asupra activităţii infracţionale a lui Cosmin Iulian Zancu în alte două cauze penale, acestea au fost reunite în cursul lunii ianuarie dosarului iniţial. În cursul zilei de marţi, cei doi suspecţi care se sustrăgeau urmăririi penale au fost preluaţi cu mandate de aducere şi transportaţi la poliţie. În urma cercetării acestora, pe numele lor au fost emise marţi ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de tulburarea liniştii şi ordinii publice, ei fiind încarceraţi în arestul IPJ Suceava.

În timpul zilei de miercuri, a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale după audierea inculpaţilor de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni. Aceştia au luat decizia cercetării în continuare a celor doi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.