Suceava a revenit pe primul loc, la nivel naţional, în sumbrul top al numărului de persoane decedate în urma accidentelor rutiere. Iar acest lucru s-a întâmplat în mai puţin de 30 de ore, din după-amiaza zilei de joi, 7 februarie, până vineri, 8 februarie. Prin ultimele două decese înregistrate vineri, ambele la Câmpulung Moldovenesc, în decurs de numai 10 minute, judeţul Suceava a ajuns la 8 victime din accidentele rutiere.

În jurul orei 18.00, un tânăr de 19 ani, care conducea un autoturism marca Suzuki pe strada Calea Bucovinei a accidentat mortal un bărbat în vârstă de 74 de ani. Acesta traversa strada printr-un loc nepermis, iar şoferul care nu avea experienţă în şofat nu l-a mai putut evita.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero, dar conform procedurilor a mers la spital unde i s-au recoltat probe de sânge.

Tânărul este cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de „ucidere din culpă”, aceeaşi faptă pentru care i s-a întocmit dosar penal unui alt tânăr de 21 de ani, din Flămânzi-Botoşani. Acesta a fost protagonistul unui alt accident mortal, produs tot la Câmpulung Moldovenesc, la ora 18.10.

De această dată, victima, un bărbat în vârstă de 77 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni, în zona intersecţiei străzii Calea Transilvaniei cu strada Gheorghe Doja. Septuagenarul a fost proiectat de maşină pe carosabil şi a suferit răni grave, iar echipajul medical sosit pentru a-i acorda îngrijiri nu a putut face altceva decât să constate decesul. Nici acest şofer nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

 

Filmul celor mai puţin de 30 de ore negre

Accidentele de vineri seară de la Câmpulung Moldovenesc vin să completeze tragediile petrecute începând de joi după-amiază. În acea zi, în jurul orei 15.00, o femeie de 69 de ani care se afla pe o trecere de pietoni din cartierul Burdujeni a fost lovită de o autobasculantă şi nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea ei.

A doua zi, la primele ore ale dimineţii, aveau să se producă alte două accidente rutiere, din care au rezultat, până acum trei morţi şi, din păcate, având în vedere starea a doi dintre răniţi, numărul ar putea creşte.

Mai întâi, la Zvoriştea, un poliţist de frontieră din Dorohoi, în vârstă de 23 de ani, a lovit o altă maşină, iar şoferul acesteia a decedat în drum spre Spitalul Judeţean Suceava. Este vorba de un bărbat de 62 de ani, din Cândeşti-Botoşani.

La scurt timp, avea să se petreacă şi cumplitul accident de la Cornu Luncii, soldat cu moartea a două persoane şi rănirea altor şapte, după ce un microbuz care efectua un transport neautorizat de persoane, de la Paşcani spre Italia, a intrat pe contrasens şi a lovit o furgonetă de transport lapte.

Au murit un bărbat de 53 de ani, din Capu Câmpului, bărbatul care conducea regulamentar furgoneta, respectiv o femeie de 59 de ani, din Paşcani, pasageră în microbuz.

Alte două victime din acest accident sunt acum la Reanimare şi şansele de supravieţuire sunt destul de mici.

Celor şase decedaţi în zilele de joi şi vineri li se adaugă alţi doi morţi din accidente mai vechi. Oamenii au ajuns la spital cu leziuni grave, şi în ciuda intervenţiei medicilor nu au putut fi salvaţi.