Doi tineri din comuna Zorleni, județul Vaslui, au fost reținuți de autoritățile londoneze, în cazul de omor de la finele săptămânii trecute din stația de metrou Queensbury, victimă fiind un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Vicovu de Sus. Scenariul inițial, relatat în exclusivitate de Monitorul de Suceava, pare a se confirma. Cei doi vasluieni intenţionau să îl bată pe un alt vicovean, iar Florin Pitic a fost omul nepotrivit, la locul nepotrivit.

După cum au relatat colegii de la Vremea Nouă Vaslui, Ciprian Victor Mandachi şi Alin Ramon Mihaisunt cei doi indivizi care ar fi participat la altercație. Aceștia s-au prezentat în fața autorităților londoneze pentru audieri, iar anchetatorii urmau să stabilească care dintre ei a dat lovitura fatală. După Codul Penal românesc, fapta pare a se încadra la lovituri cauzatoare de moarte.

Alin Ramon Mihai, unul dintre suspecți, a postat pe facebook un mesaj destul de sugestiv, în care a dat de înțeles că nu se va vedea prea repede cu apropiații.

„Chiar dacă nu o spun des....îmi iubesc frații din tot sufletul și mă rog la Dumnezeu să-i țină sănătoși”, a scris acesta.

 

Prins într-un conflict care nu îl privea

La finele săptămânii trecute, în noaptea de 9 spre 10 martie, în jurul orei 0.30, Florin Pitic se întorcea de la ziua unui prieten din Londra și se afla în stația de metrou Queensbury. În stație au ajuns alți doi români care au intrat în vorbă cu Pitic și cu prietenul său.

Din ce au aflat ulterior membrii familiei lui Florin Pitic, agresorii erau băuți și veneau de la o discotecă pentru români din Londra. Acolo, cei doi indivizi au fost implicați într-un scandal cu un alt tânăr, tot din Vicovu de Sus. Se pare că cei doi îl așteptau în stația de metrou pe respectivul tânăr, știindu-i traseul spre casă. Din păcate, Florin Pitic a căzut la mijloc în acest conflict. Indivizii l-au întrebat de unde este și când au aflat că e tot din Vicovu de Sus, au început să întrebe de cel pe care îl căutau. Este posibil ca agresorii să fi crezut chiar că Pitic este prieten sau rudă cu vicoveanul pe care îl căutau.

Din păcate, o lovitură puternică și o căzătură cu capul de o suprafață dură au fost suficiente pentru un sfârșit tragic al unui tânăr în vârstă de 20 de ani.

Prietenul care îl însoțea pe Florin Pitic, martor direct al agresiunii, a scris un mesaj emoționant pe pagina sa de socializare.

„E greu de descris în cuvinte ce s-a întâmplat prietenul nostru drag, parcă nu era seara noastră, era ploaie, era frig, parcă era altă lume, s-a întâmplat să fim noi cei care să ne ivim în locul nepotrivit, cu oameni nepotriviți și în probleme care nu erau ale noastre. Regret cu inima înghețată ce s-a întâmplat, regret că am fost împreună și nu ai avut și tu norocul meu și că nu am putut să te salvez prieten drag, ne vom revedea într-o zi cu zâmbetul pe buze, cu care ne-am despărțit... Dumnezeu să te odihnească în pace suflet blând!”, a scris Costică Chifan.

Tânărul care a murit provine dintr-o familie numeroasă din Vicovu de Sus.

În total au fost 13 frați, din care acum mai sunt în viață opt. Doi dintre frații lui Florin Pitic au murit în Germania, tot în urma unor nenorociri. Unul a murit înecat, iar altul într-un accident de mașină.