Cazul căţelei din rasa dog german care a avut parte de o moartă groaznică, după ce a fost legată de o căruţă şi trasă până a murit, în satul Călugăreni, comuna Adâncata, ar putea avea repercusiuni penale pentru autori. Reprezentanţii Asociaţiei „Casa lui Patrocle” s-au deplasat ieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, unde au depus plângere penală. Mai mult, alături de ei a mers şi un tânăr care a fost martor al grozăviei. Respectivul tânăr a găsit câinele legat de o căruţă, în faţa unei crâşme din sat. Tânărul a tăiat funia, însă din păcate câinele era deja mort. Indivizii care l-au legat de căruţă l-au târât prin sat până când au poposit la o crâşmă. Ei au intrat în bar şi au lăsat afară căruţa de care era legat câinele deja mort, cu porţiuni de piele jupuită.

Preşedinta Asociaţiei „Casa lui Patrocle”, Roxana Ciornei, ne-a declarat că plângerea penală a fost înregistrată şi există şi informaţii care ar putea duce la prinderea celor care au comis barbaria. Ar fi vorba de doi localnici, iar poliţiştii de la Secţia Rurală Adâncata sunt cei care vor continua cercetările.

Roxana Ciornei a mai precizat că patrupedul a ajuns la Direcţia Sanitar Veterinară Suceava, pentru a se certifica moartea violentă pe care a avut-o. 

Din păcate, căţeaua din rasa dog german nu avea CIP, astfel că proprietarul ei nu a putut fi identificat, cel puţin deocamdată.