Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au pus sub acuzare şi băgat după gratii un bărbat despre care s-au adunat probe că a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa în vârstă de 14 ani, minora născând ulterior un copil făcut cu tatăl ei.

Din cercetările derulate de procurori rezultă că inculpatul, Virgil S., a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa în perioada iulie-august 2016, la intervale diferite de timp, profitând de faptul că fata era în îngrijirea sa. Minora a născut o fetiţă în luna aprilie 2017, iar cercetările derulate de aici încolo au dus la descoperirea oribilelor fapte.

Bărbatul a fost pus sub acuzare în această săptămână pentru infracţiunea de act sexual cu un minor, fiind reţinut pentru 24 de ore din cursul zilei de marţi, 12 martie. Ieri, inculpatul a fost prezentat în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Rădăuţi a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru următoarele 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare.  

Inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

Alte două cazuri şocante de abuzuri sexuale în familie s-au petrecut la Vatra Dornei. Un bărbat a fost trimis în judecată sub acuzaţia că a violat în zeci de rânduri o copilă de la vârsta de 7 ani, fiica concubinei sale. Un alt bărbat a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru că şi-ar fi violat propriul fiu la vârsta de 6 ani.

Şocant este şi cazul unui bărbat din Putna, care a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru că şi-a agresat sexul trei dintre fiicele biologice.