„Zidul morţii”, aşa cum este cunoscută zona unde şoseaua de centură nefinalizată a municipiului Suceava se intersectează cu drumul naţional 17, care leagă Suceava de Ardeal, a mai făcut o victimă. Vineri seară, în jurul orei 22.30, un tânăr de numai 28 de ani, din municipiul Suceava, a intrat cu maşina în „Zidul morţii”, iar impactul s-a dovedit fatal.

Tragedia a fost favorizată şi de viteza foarte mare cu care circula Alex-Ionuţ Acosteoaie, acul kilometrajului blocându-se la 140 km/h. În urma impactului, autoturismul marca Audi A6 s-a transformat într-un morman de fiare contorsionate, iar echipajele de descarcerare chemate la faţa locului s-au chinuit zeci de minute pentru a extrage din interior corpul neînsufleţit al tânărului.

Poliţiştii care au sosit la faţa locului au demarat cercetări pentru a stabili cauzele tragediei. Având în vedere că la ora producerii accidentului nu era ceaţă, iar zona este luminată şi clar semnalizată, inclusiv cu indicatoare care impun reducerea vitezei de circulaţie până la 30 km/h, poliţiştii nu exclud nici o variantă de lucru, inclusiv cea a sinuciderii.

Această ipoteză este susţinută şi de faptul că la faţa locului nu au existat urme de frânare, semn că Alex Acosteoaie nu a încetinit absolut deloc înainte de impactul fatal cu zidul pilonului de la şoseaua de centură.

 

Alex Acosteoaie era un împătimit al motoarelor şi maşinilor

Tânărul care şi-a pierdut viaţa în accidentul de vineri seară era un împătimit al motoarelor şi maşinilor de viteză. În mai multe postări pe pagina sa de Facebook, Alex Acosteoaie apare fie lângă maşini cu motoare puternice, fie cu motociclete în diferite zone din ţară.

După nenorocirea de vineri seară, profilul de Facebook al lui Alex Acosteoaie s-a umplut de mesaje de condoleanţe. Toţi cei care l-au cunoscut şi-au exprimat regretul pentru dispariţia sa fulgerătoare.

„Drum lin printre stele. Nu pot să cred prietene că ai plecat”, „Îngerii să te vegheze acolo sus dragul meu nepot”, „Îmi pare rău că ai plecat dintre noi fără să îţi iei măcar un rămas bun”, sunt doar câteva din mesajele postate pe reţelele de socializare.

Nu se ştie dacă Alex Acosteoaie era băut sau sub influenţa unor substanţe psihotrope, dar acest aspect va fi clarificat zilele următoare, după analiza probelor prelevate cu ocazia necropsiei.

 

A cincea victimă la „Zidul morţii”

Alex Acosteoaie este a cincea persoană care îşi pierde viaţa la „Zidul morţii”. Cel mai grav accident s-a petrecut în noiembrie 2012, când, în condiţii de ceaţă densă, un camion încărcat cu lemne a intrat direct în zid, iar cei trei oameni din cabină au murit striviţi între pilon şi încărcătură.

Dorin Sandu, în vârstă de 48 de ani, din comuna Bosanci, venea spre Suceava, cu un camion încărcat cu lemne din zona de munte a judeţului. Alături de el se aflau un consătean în vârstă de 64 de ani, pentru care şoferul făcea transportul, şi nepotul în vârstă de 10 ani al vârstnicului.

Şoferul camionului, care avea o lungă experienţă în condus şi, fiind localnic, cunoştea bine drumul, avea să realizeze prea târziu că în faţă avea un obstacol. În momentul în care a frânat, camionul s-a dus ca o sanie spre pilon. A urmat un impact violent, iar cei trei oameni au murit striviţi între zid şi încărcătura de lemn, pătrunsă în cabină.

O altă tragedie a avut loc în acelaşi loc, pe 3 ianuarie 2014, când un şofer de 21 de ani s-a zdrobit de acelaşi zid. După aceste incidente zona a fost iluminată şi semnalizată corespunzător.

Practic, de la ultimul accident au trecut mai bine de cinci ani, iar la „Zidul morţii” nu a mai avut loc nici un accident din care să rezulte decesul unor persoane. Între timp, în aceşti cinci ani, pe şoselele din judeţ au murit în jur de 500 de persoane, o statistică cumplită care clasează Suceava pe primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte decesele din accidente rutiere.