Una dintre marile gimnaste ale României, multiplă campioană mondială şi olimpică, Maria Olaru, a inaugurat, ieri, la Fălticeni, noua sală de sport de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”,  care îi poartă numele. Maria Olaru s-a născut la Fălticeni şi a fost eleva acestei unităţi de învăţământ. Fosta gimnastă a obţinut medalii de aur la Campionatele Europene din 1998, la Campionatul Mondial din China, din 1999, şi la Jocurile Olimpice din Australia, din anul 2000. Prezentă ieri la Fălticeni, Maria Olaru a tăiat panglica inaugurală de la noua sală de sport împreună cu primarul acestui municipiu, Cătălin Coman. Cei doi au dezvelit şi placa pe care este scrisă denumirea „Sala de sport Maria Olaru”. La inaugurarea noii săli de sport au mai participat şeful Inspectoratului Școlar Judeţean Suceava, Cristian Cuciureanu, deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu, elevi şi cadre didactice ale şcolii, precum şi numeroşi invitaţi. Sala de sport de la Școala „Alexandru Ioan Cuza” are o suprafaţă de 280 de metri pătraţi, trei vestiare, pentru fete, băieţi şi profesori, un spaţiu pentru materiale sportive şi două grupuri sanitare.

După discursul oficialităţilor şi invitaţilor, un grup de elevi a cântat imnul şcolii, după care toţi cei prezenţi au asistat la un program artistic.

 

Cătălin Coman: Putem să le oferim copiilor noştri ceea ce este mai bun

Invitat să ia cuvântul, primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a spus că inaugurarea acestei noi săli de sport este un moment extrem de emoţionant pentru el, dar şi pentru această unitate şcolară şi pentru comunitatea fălticeneană. El a ţinut să le mulţumească fostei campioane mondiale şi olimpice că a fost prezentă la acest eveniment şi că a acceptat ca sala de sport să-i poarte numele. „Suntem astăzi la un moment în care putem oferi copiilor noştri ceea ce este mai bun. Putem să le oferim o investiţie care va fi folosită mulţi ani de acum înainte în condiţii optime. Și mă gândeam dacă Maria Olaru, atunci când se afla pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la competiţiile la care a fost medaliată cu aur, se gândea că o să-i cânte imnul naţional în Sala de Sport <Maria Olaru> din Fălticeni. Sunt sigur că nu, dar sunt sigur că ne-a făcut astăzi o bucurie deosebită faptul că a consimţit ca această unitate de prestigiu să aibă o sală de sport care să-i poarte numele şi care să impulsioneze copiii să facă sport, să fie sănătoşi. Și cine ştie câţi dintre ei vor ajunge campioni care să ne facă cinste şi să ne reprezinte ţara aşa cum trebuie”, a spus Cătălin Coman. El a ţinut să-i mulţumească pentru sprijinul acordat în construcţia acestei săli de sport deputatului Alexandru Rădulescu, şefului învăţământului sucevean, Cristian Cuciureanu, şi echipei acestuia, precum şi echipei sale din Primăria Fălticeni şi tuturor celor care s-au implicat în finalizarea proiectului. „Dar vreau ca în primul rând să le mulţumesc copiilor şi părinţilor, de la care a plecat necesitatea construirii acestei săli de sport. De la voi a plecat, să o folosiţi sănătoşi, şi mulţi ani de acum înainte să folosiţi tot ce învăţaţi aici”, a spus primarul din Fălticeni.

 

Maria Olaru s-a declarat onorată de faptul că noua sală de sport îi poartă numele

Vizibil emoţionată, fosta gimnastă Maria Olaru a spus că este onorată de faptul că această sală de sport îi va purta numele, adăugând că îşi doreşte să audă din ce în ce mai mult de Fălticeni, prin performanţele elevilor şi tinerilor din acest municipiu. „Consider că tinerii de astăzi au nevoie de repere. Eu sper că sunt un reper bun şi îmi doresc din suflet să mă depăşească. Și le doresc mult succes şi curaj în îndeplinirea viselor. Le doresc multă inspiraţie în tot ceea ce vor decide să facă în viaţa lor. Să îi lăsaţi pe cei mari să vă ajute, să vă îndrume pe drumul care decideţi să-l luaţi ”, le-a transmis Maria Olaru elevilor din Fălticeni. Ea a ţinut să afirme că este mândră că s-a născut la Fălticeni şi că oriunde a fost a spus că provine din acest municipiu. „O spun cu mândrie că sunt din Fălticeni. Sunt convinsă că acest mic oraş este un oraş cu un izvor nesecat de talente. Și aici mă refer în toate domeniile, nu neapărat în sport. Aştept cu nerăbdare să aud de nenumărate ori de acest oraş, atât în ţară, cât şi pe plan mondial, indiferent de domeniu”, a mai spus fosta campioană olimpică.

La rândul său, invitat să ia cuvântul, deputatul Alexandru Rădulescu a declarat că este emoţionat că participă la un eveniment alături de o mare campioană olimpică şi mondială. Rădulescu i-a mulţumit Mariei Olaru pentru că a acceptat să îşi asocieze numele cu această sală de sport, „care este dedicată unui domeniu în care practic aţi uimit lumea”. Alexandru Rădulescu a ţinut să-l felicite şi pe primarul Cătălin Coman pentru modul în care se implică în dezvoltarea învăţământului fălticenean. „O spun cu toată sinceritatea şi priceperea mea că sunteţi un exemplu de bune practici în relaţia dintre administraţia publică locală şi învăţământul unei localităţi. Felicitări şi să ştiţi că nu sunt multe astfel de localităţi în ţară”, i-a transmis Alexandru Rădulescu primarului Cătălin Coman. Rădulescu a spus că îşi doreşte ca un număr cât mai mare de elevi de la această şcoală să meargă pe calea deschisă de Maria Olaru.