Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că a fost reluată circulaţia rutieră între Vereşti şi Udeşti, peste râul Suceava. Gheorghe Flutur a precizat că începând de vineri a fost deschisă varianta ocolitoare a podului peste râul Suceava, din zona Vereşti, acolo unde a fost construit un podul provizoriu prin albie. Flutur a explicat că podul are o lungime de 43 de metri, o lăţime de cinci metri, precum şi o placă de beton armat deasupra şi un sistem special de prindere în albia râului. Întreaga variantă de ocolire, cu tot cu rampe, are o lungime de 434 de metri.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a declarat că marţi, 19 martie, a fost deschisă procedura de licitaţie pentru lucrările de execuţie la podul peste râul Suceava, care face legătura între comunele Vereşti şi Udeşti. Gheorghe Flutur a arătat că proiectul presupune reabilitarea deschiderii patru a podului, acolo unde s-au uzat capetele de grindă.

„Sper ca în vara aceasta să se încheie lucrările pentru a putea relua circulaţia pe pod”, a precizat Flutur, care a mai spus că prin varianta cu pod provizoriu se deblochează traficul între Udeşti şi Vereşti „pentru ca cetăţenii din zonă să poată circula”.