Ordinul pentru începerea lucrărilor de modernizare a patru drumuri judeţene a fost emis, ieri, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Acesta a declarat că a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru drumul Mălini-Slatina-Găineşti, unde în paralel se realizează şi lucrări de canalizare cu subtraversări pe sub drumul judeţean, precum şi pentru drumurile Hârtop-Vultureşti, Boroaia-Giuleşti şi Panaci-Glodu.

Pentru drumul Rădăuţi-Bilca se va relua licitaţia deoarece la cea organizată nu a venit nici un ofertant, iar pentru drumul Frasin-Stuplicani-Holda s-a finalizat proiectul tehnic şi urmează a fi scos la licitaţie.

În ceea ce priveşte modernizarea drumului Câmpulung Moldovenesc-Rarău, prin Izvorul Alb, Flutur a spus că a fost primit avizul referitor la ariile protejate Natura 2000 şi se mai aşteaptă avizul de mediu, urmând să fie lansată licitaţia pentru execuţie.

„Firmele de construcţii au început reparaţiile. Suntem în căutarea de soluţii pentru a asigura finanţarea după efectele creşterilor costurilor ca urmare creşterii preţurilor materialelor şi majorării salariilor în sectorul construcţiilor”, a afirmat preşedintele CJ.

Actualizarea documentaţiei tehnico-economice şi a indicatorilor tehnico-economici pentru mai multe proiecte contractate în vederea modernizării de drumuri judeţene a fost aprobată de deliberativul judeţean în şedinţa de luna trecută. Actualizarea a fost impusă de creşterea salariului minim în domeniul construcţiilor, impactul financiar pentru drumurile judeţene 208 C, Vultureşti -Hârtop, km 33+600 – 50+290, DJ 209 A, Mălini-Slatina-Găineşti, km 32+000 – 44+300, DJ 155 B, Urecheni- Timişeşti- Boroaia, km 47+600 – 53+020, DJ 174, Panaci-Glodu, m 22+000 – 28+000  fiind de 5 milioane de lei.

Din acelaşi motiv, al creşterii salariului minim în construcţii, deliberativul a analizat şi aprobat actualizarea indicatorilor la proiectul de reparaţii pentru DJ 209 L Soloneţul Nou-Pleşa şi la proiectul de reparaţii capitale a podului de la Vereşti.