Un șofer din Galați, judecat pentru comiterea a trei infracțiuni,  după ce a acroşat cu maşina pe care o conducea o bătrână de 78 de ani, la Vatra Dornei, şi a plecat de la fața locului, a fost condamnat definitiv de magistrații de la Curtea de Apel Suceava la o pedeapsă de 2 ani și 9 luni de închisoare. Judecătorii au dispus suspendarea condiționată a pedepsei, pe un termen de încercate de 4 ani de zile. În aceste condiții, Florin Mișcă va scăpa doar cu cele 24 de ore cât a fost reținut imediat după accident, asta dacă va respecta termenul de încercare care i s-a impus. 

Accidentul cu final tragic s-a petrecut pe 6 noiembrie 2016, în jurul orei 12.20, când Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată, prin numărul de urgenţe 112, că în curtea unei case de pe strada Argestru se află o bătrână decedată. Iniţial s-a crezut că bătrâna a căzut dintr-un copac, însă echipa de cercetare deplasată la faţa locului a constatat că femeia avea leziuni specifice unui accident rutier, fiind evident că a fost lovită de o maşină şi proiectată de pe şosea peste gardul imobilului. Cum şoferul nu era la faţa locului, poliţiştii din Vatra Dornei s-au mobilizat imediat. În cazurile de acest gen, pentru depistarea şoferului esenţiale sunt primele ore de după accident.

Spre norocul poliţiştilor, imediat după accident, panicat, şoferul a intrat cu maşina pe un drum lateral, unde a stat ascuns. Ulterior, acesta a făcut cale întoarsă, în sensul că nu a mai mers spre Câmpulung Moldovenesc, ci spre Vatra Dornei. Chiar în Vatra Dornei, însă, un filtru de poliţie a observat maşina cu avarii în partea lateral dreapta, iar şoferul a fost tras pe dreapta.  Bărbatul de la volan le-a declarat iniţial poliţiştilor că a fost implicat într-o tamponare şi că se deplasa spre Poliţia municipiului Vatra Dornei, pentru a o raporta. El a dat şi declaraţii scrise în acest sens. În cele din urmă, dus la locul accidentului, acesta a recunoscut că este posibil să fi acroşat o persoană cu maşina la Argestru, dar nu şi-a dat seama.

După completarea probatoriului și finalizarea cercetărilor, procurorii l-au trimis în judecată pe Florin Mișcă pentru infracțiunile de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, dar și fals în declarații.

Bărbatul din Galaţi a petrecut 24 de ore în arest, imediat după accident, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu.