O femeie în vârstă de 72 de ani, din Vicovu de Jos, a trăit momente de coşmar în seara zilei de vineri, 12 aprilie. În jurul orei 20.30, în timp ce era singură în locuinţă, femeia s-a trezit atacată din senin de un individ care părea de-a dreptul turbat.

Înainte de a intra peste femeie, pentru a nu fi recunoscut, agresorul a deşurubat becul din camera prin care a intrat, iar mai apoi şi-a torturat „sexual” victima. Violul a durat mai bine de trei ore şi jumătate, perioadă în care Ionel Dorel Aga a ameninţat-o pe femeie cu moartea pentru a-şi duce la îndeplinire poftele animalice.

Totul s-a terminat abia în momentul în care, într-un moment de neatenţie al agresorului, femeia a reuşit să fugă din casă şi să strige după ajutor, alertându-şi vecinii.

Observând că a rămas singur în casă, de teamă să nu fie prins de vecinii cărora septuagenara le-a cerut ajutorul, Ionel Dorel Aga şi-a lăsat hainele şi telefonul mobil şi a fugit spre casă gol puşcă. Pentru a nu fi observat de sătenii din Vicovu de Jos, bărbatul a ales să se deplaseze pe calea ferată.

Poliţiştii chemaţi la locul faptei au avut o misiune relativ uşoară, iar prinderea agresorului s-a dovedit o chestiune de câteva ore.

Ionel Dorel Aga, de 33 de ani, a fost ridicat din pat sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 8.00, şi dus la audieri. Într-o primă fază nu a recunoscut nimic, dar apoi a revenit asupra propriilor declaraţii şi a recunoscut că în seara zilei de 12 aprilie 2019, în timp ce era mort de beat, a intrat în locuinţa femeii în vârstă de 72 de ani şi a violat-o. A mai spus că nu-şi aminteşte dacă a agresat-o pe septuagenară, deşi femeia este plină de vânătăi.

Mai trebuie spus că după ce a reuşit să fugă de agresor, femeia a cerut ajutorul unui vecin, care nu doar că a refuzat să ia atitudine, dar nici măcar nu a vrut să sune la 112 pentru a chema poliţia în ajutor. Până la urmă, alţi vecini care au înţeles gravitatea situaţiei au ajutat-o pe femeie şi au cerut şi sprijinul poliţiei. 

Bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de sâmbătă a fost dus în faţa unui magistrat de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Suceava, care a decis arestarea lui Ionel Dorel Aga pentru o perioadă de 30 de zile. El este acuzat de comiterea infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu.

Trebuie spus că agresorul nu avea antecedente penale, astfel încât fapta comisă vineri seară a luat prin surprindere pe multă lume.

 

Agresorul are doi fraţi care au dat mari bătăi de cap oamenilor legii

Dacă Ionel Dorel Aga nu a avut până acum probleme cu legea, în schimb, cei doi fraţi ai săi au dosare penale, iar unul este condamnat definitiv şi se află în penitenciar.

Pe 10 iulie 2016, fraţii Constantin şi Narcis Mihăiţă Aga au provocat un uriaş scandal într-un bar din Vicovu de Sus. Patronul clubului, Radu L., a mers către grupul de tineri pentru a-i linişti. Din păcate, nu a reuşit să aplaneze conflictul, ci, din contră, a devenit principala victimă din acest caz.

Din cercetări rezultă că patronul clubului a fost lovit în plină figură, moment în care s-a retras la etajul clubului. Aici, lucrurile aveau să ia o turnură cu mult mai gravă. Victima a fost lovită în mod repetat în zona capului şi a corpului, căzând la pământ. Mai mult, doi dintre agresori au încercat să-l arunce pe bărbat peste balcon, însă nu au reuşit.

Agresorii au fost identificaţi în persoana fraţilor Constantin şi Narcis Mihăiţă Aga. Ultimul are la activ mai multe episoade violente în care a fost implicat.

Constantin Aga avea însă să recidiveze pe data de 1 august, în benzinăria „Ruro Tehnic” din oraşul Vicovu de Sus. Din ancheta poliţiştilor a rezultat că inculpatul Constantin Aga a avut o altercaţie cu un bărbat, Romică S.. Acesta din urmă a pus mâna pe o sabie, în timp ce Aga pe o umbrelă de la terasa benzinăriei. Bărbatul care avea să devină victimă a fost deposedat de sabie şi a fugit în interiorul benzinăriei, unde a fost urmărit de inculpat. Aici, inculpatul i-a aplicat bărbatului mai multe lovituri în plină figură. În altercaţie a intervenit şi Maricica Hasna, iubita lui Constantin Aga. Nu însă pentru a-i despărţi.

Anchetatorii au stabilit că tânăra a luat o sticlă cu alcool de pe raft şi a început să-i aplice mai multe lovituri persoanei vătămate, la nivelul capului. Constantin Aga a luat apoi sticla de băutură care se afla la iubita sa, a spart-o de capul bărbatului, după care a continuat să-i aplice mai multe lovituri cu ciobul de sticlă în zona feţei, după care cu pumnii şi picioarele.