Asociaţia Beard Brothers Suceava a iniţiat sâmbătă, 13 aprilie, o campanie de ecologizare a zonei Zamca, în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava - Facultatea de Silvicultură - specializarea Ecologie şi Protecţia Mediului şi Assist Software Suceava.

Grupul format din studenţi şi profesori, angajaţi ai firmei de IT şi voluntarii Beard Brothers Suceava s-au întâlnit pentru a ecologiza zona pădurii de pe Zamca, locul unde mulţi suceveni îşi petrec timpul în aer liber. Scopul proiectului a fost atenţionarea sucevenilor asupra problemelor de poluare a mediului cauzate de deşeurile aruncate neglijent pe spaţiul verde, pe malul apelor şi în zonele limitrofe ale oraşului, strângerea deşeurilor în spaţiile amenajate şi importanţa colectării selective, a obligaţiei de a respecta şi proteja mediul înconjurător. În demersul lor, voluntarii au fost sprijiniţi şi de Container Street Food, Carrefour Suceava, Passa Tempo.

La finalul programului, firma de salubritate contactată a strâns sacii lăsaţi în locuri prestabilite, uşor de accesat cu maşina.