Un incident filmat de camera de la bordul unei maşini, vineri, pe bulevardul principal al Sucevei, la mică distanţă de locul unde s-a petrecut un teribil accident mortal anul trecut – în care şi-a pierdut viaţa o jandarmeriţă şi fetiţa ei a fost rănită grav, demonstrează încă o dată că inconştienţa unora dintre cei care deţin carnet de şofer pune în pericol viaţa multor altora. Filmul a fost distribuit pe mai multe reţele de socializare, inclusiv la nivel naţional, pe Info Trafic 24, unde apare direct cu titulatura de “Pericol public”.

Pe filmarea de câteva zeci de secunde se observă clar cum, la trecerea de pietoni de la Bancă – bulevardul Ana Ipătescu, maşinile se opresc de o parte şi de alta, pe ambele sensuri de mers, pentru a trece un grup de pietoni.

Deşi traficul rutier a fost oprit doar 14 secunde, timp în care au trecut şapte oameni pe trecerea de pietoni, după numai 8 secunde de aşteptare, o maşină se desprinde din coloana care venea dinspre Policlinica Areni, intră pe contrasens, depăşind coloana de maşini pe linia dublă continuă, ignoră faptul că sunt încă pietoni pe trecere, trecând razant pe lângă o femeie în vârstă, care dacă nu-l vedea şi grăbea pasul, putea fi lovită, apoi “taie faţa” unei camionete care se pusese deja în mişcare, impactul fiind evitat pentru că cel de la volanul acesteia frânează brusc, observând manevra periculoasă.

Astfel, după ce a pus în pericol mai mulţi participanţi la trafic, individul de la volan a intrat din nou pe banda sa de mers şi a continuat călătoria, cine ştie câte alte figuri periculoase mai executând în trafic.

Din informaţiile pe care le deţinem, autoturismul Mazda cu numărul SV 14 STN ar aparţine unei instituţii a statului român şi în acel moment se afla în misiune. Chiar şi aşa, încălcarea legislaţiei rutiere nu este permisă, iar orice misiune, fie ea şi sub acoperire, se face respectând legea.

De altfel, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava au anunţat, prin vocea purtătorului de cuvânt, comisarul-şef Ionuţ Epureanu, că s-au autosesizat şi vor lua măsuri pentru identificarea şoferului şi tragerea acestuia la răspundere.