Cazul de omor intens mediatizat în presa centrală cu privire la femeia ucisă cu mai multe lovituri de cuțit în apropierea Gării de Nord din Timişoara are, din păcate, ca protagoniști, doi tineri suceveni, ambii din Rădăuți.

O tânără în vârstă de 30 de ani a fost ucisă marți după-amiază, pe o bancă din apropierea gării. Autorul nu a fost foarte greu de identificat, având în vedere că au fost martori și se știa că acesta a fost concubinul victimei. 

Conform colegilor de la Opinia Timişoarei, femeia în vârstă de 30 de ani a fost atacată cu cuţitul în timp ce stătea pe o bancă, cu încă o femeie. Atacatorul i-a aplicat femeii patru lovituri de cuţit. Mobilul crimei este de asemenea destul de clar: gelozia bărbatului.

Femeia ucisă este mamă a patru copii, care sunt dați cu toții în plasament.

 

Turbat de gelozie

Tânăra lucra ca femeie de serviciu la firma ce asigură curăţenia în vagoanele de tren din stația Timișoara, astfel că stătea toată ziua în preajma gării și a depoului de vagoane. Se pare că şi fostul iubit lucrase tot la aceeaşi firmă, până nu demult. Cei doi se certaseră, iar femeia nu mai dorea să audă de el. Bărbatul nu a suportat despărţirea şi se pare că a acţionat turbat de furie, pentru că femeia avea o relaţie cu un alt bărbat din depou, sau cel puțin așa credea el.

Autorul crimei a fost găsit miercuri dimineaţă de poliţiştii de la Transporturi Feroviare în timp ce se pregătea să plece cu trenul Timişoara-Iaşi, cu intenția de a veni acasă, la Rădăuți.

Întrebat de ziariștii de la Opinia Timișoarei de ce a comis omorul, tânărul a spus că o iubea pe femeie și nu a suportat faptul că aceasta l-a sunat în timp că făcea sex cu un alt bărbat. 

 

Recidivist în fapte cu violență: a violat o fată de 13 ani

Tânărul reținut de polițiștii judiciariști din Timișoara se numește Florin Dumitru Scpricariuc, are 34 de ani, este născut în comuna suceveană Brodina și domiciliat în Rădăuți. Acesta a plecat de ani buni în Banat, însă are în cazier fapte comise în Rădăuți.

În anul 2005, Florin Dumitru Scripcariuc, atunci în vârstă de 19 ani, a fost arestat pentru viol. Fapta de atunci a fost una foarte gravă.

La vremea respectivă, acesta ademenise trei fete de la Centrul de plasament "Universul copiilor" din Rădăuți, pe care le-a dus în apropierea unui cimitir. El ar fi reușit să violeze o fată de 13 ani, în timp ce altele două, în vârstă de 12 și 13 ani, au fost martore la scenele sălbatice. Încă de atunci, individul figura deja cu cazier. El era eliberat condiționat din 2003, cu un rest de pedeapsă neexecutat de 291 de zile, pentru tâlhărie și tentativă de viol.

 

Viața femeii, marcată de violențe din partea bărbaților

Revenind la situația femeii ucise, Mihaela Vartolomei, aceasta nu a avut deloc o viață fericită. După cum ne-a informat Direcția de Asistență Socială și de Protecție a Copilului Suceava, femeia era mamă a patru copii cu vârste între 2 ani și 12 ani, făcuți în perioada în care era căsătorită cu un alt bărbat.

În perioada în care locuia la Rădăuți, familia stătea într-o casă proprietate de stat, formată dintr-o cameră, mobilată și întreținută modest, neracordată la rețeaua de electricitate. Locuința se afla într-o stare avansată de degradare. Primăria municipiului Rădăuți ar fi încercat să sprijine familia, însă relația conflictuală dintre părinți a creat o situație de risc pentru minori.

Există date certe despre faptul că femeia era agresată de soț, astfel că mama împreună cu copiii au beneficiat de serviciile Centrului Multifuncțional Destinat Victimelor Violenței în Familie Gura Humorului. De altfel, femeia a obținut la un moment dat din partea instanței un ordin de protecție față de soț.

 

Copiii au ajuns în plasament, dar mama ținea legătura telefonic cu ei

În luna mai 2017, cei trei copii mai mari au fost preluați în regim de urgență și plasați la asistenți maternali profesioniști, deoarece femeia nu avea nicio posibilitate de a-i îngriji, în condițiile în care unul dintre copii este diagnosticat cu diabet.

„Al patrulea copil a fost preluat în regim de urgență la doar trei luni de la naștere, la cererea mamei, deoarece aceasta nu putea avea grijă de micuț și nu a dorit nici internarea în cadrul unui centru maternal, motivând plecarea în străinătate”, au precizat reprezentanții Direcției de Protecție a Copilului Suceava.  

Ulterior, femeia, despărțită de soț, s-a mutat la Timișoara, unde a început relația cu cel care avea să-i devină călău. 

Cei de la Protecția Copilului mai precizează că mama ținea permanent legătura telefonic cu copiii săi, ultima vizită la aceștia fiind în ianuarie 2019.

 

Pus sub acuzare pentru omor calificat cu premeditare

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au transmis oficial ieri că îl acuză pe Dumitru Florin Scripcariu

de omor calificat cu premeditare. Potrivit anchetatorilor, în ziua crimei, bărbatul a plecat de la Cluj la Timişoara cu gândul de a-şi ucide fosta iubită. Mai mult, acesta ar fi urmărit-o câteva ore, având asupra sa un cuțit. În propunerea de arestare, procurorii au reținut și faptul că acesta este recidivist.