Perioada 4 – 10 aprilie

Zilele Filmului Românesc, ediţia a VIII-a, la Suceava

Cea de-a VIII-a ediţie a caravanei Zilele Filmului Românesc îşi începe călătoria prin ţară în municipiul Suceava. Cele mai recente filme autohtone ajung pe ecranul de la Cinema Modern, în zilele de 6 şi 7 aprilie, pentru ca cinefilii suceveni să se poată bucura de filme care în mod obişnuit nu se văd pe ecranele cinematografelor din oraş. Programul Zilele Filmului Românesc la Suceava: sâmbătă, 6 aprilie: ora 16:00: „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari" (regia Radu Jude, 140 min.); ora 19:00 - „Distanţa dintre mine şi mine” (regia Mona Nicoara şi Dana Bunescu, 129 min.) + Q&A Dana Bunescu (regizor, editor); duminică, 7 aprilie: ora 14:00 - „Dragoste 1. Câine” (regia Florin Şerban, 103 min.), ora 16:00 - „Pororoca” (regia Constantin Popescu, 152 min.), ora 19:00 - „Touch Me Not” (regia Adina Pintilie, 121 min.) + Q&A cu Bianca Oana (producător).

Biletele vor putea fi achiziţionate de la casieria Cinema Modern. Preţul unui bilet: 12 lei. Detalii pe http://filmedefestival.ro/zfr/Eveniment, Facebook: https://goo.gl/bJA1MQ. Proiectul Zilele Filmului Românesc este organizat de Voodoo Films şi Asociaţia Cinemascop, finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei.

 

Muzică, teatru şi poezie pe discuri de vinil, la Biblioteca Bucovinei

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” organizează în lunile aprilie şi mai, în zilele de marţi, miercuri şi joi, între orele 12.00-16.00, la Sala de Artă, activitatea „Hai să ascultăm muzică!”. „Ieşi de la şcoală şi vrei să mai zăboveşti cu prietenii? Plouă, e frig şi nu te poţi plimba? Sau pur şi simplu încă nu vrei să ajungi acasă? Atunci vino la bibliotecă, ia-ţi prietenii ca să ascultaţi împreună muzică, teatru, poezie de pe discuri de vinil”, au transmis organizatorii.

 

Joi, 4 aprilie

Conferinţa cu tema ”Despre discernământ”, la USV Suceava

ASCOR Suceava şi Bucovina Profundă Suceava au bucuria de a vă invita la conferinţa cu tema ”Despre discernământ”, ţinută de protosinghel Iustin Petre - stareţul Mănăstirii „Sfântul Ioan Casian” – Dobrogea. Evenimentul va avea loc joi, 4 aprilie, de la ora 18.00, în Aula din Corpul E (Universitatea „Ştefan cel Mare”). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

"Cerere în căsătorie", de A.P. Cehov, pe scena Universităţii „Ştefan cel Mare”

Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” invită sucevenii să vizioneze o comedie de mare succes "Cerere în căsătorie", de A.P. Cehov, spectacol pus în scenă de Teatrul "Mihai Eminescu" Botoşani. Acesta va fi găzduit de Auditorium „Joseph Schmidt” (str. Universităţii, nr. 13), joi, 4 aprilie, de la ora 19.00.

Regia artistică şi ilustraţia muzicală sunt semnate de Mihai Donţu, scenografia - Mihai Pastramagiu, distribuţia: Cezar Amitroaei, Silvia Răileanu, Dragoş Radu. Preţul unui bilet este de 20 de lei sau 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Bilete şi informaţii pe www.ccs-sv.ro.

În "Cerere în căsătorie", Anton Pavlovici Cehov surprinde iniţiativa lăudabilă a lui Ivan Vasilievici Lomov, care doreşte să se însoare cu fiica vecinului său. Însă, departe de romantismul şi armonia care se presupune că ar trebui să guverneze un astfel de moment unic, cei doi potenţiali miri se ceartă aprig din motive derizorii.

 

Sâmbătă, 6 aprilie

Copii şi tineri suceveni sunt aşteptaţi la un atelier de ţesut

Zeci de copii şi tineri sunt aşteptaţi sâmbătă, 6 aprilie, între orele 10:00-14:00, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, unde se va organiza un atelier de ţesut. Acţiunea este organizată de Asociaţia Culturală “Sfântul Mitropolit Dosoftei” şi este derulată alături de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni, în parteneriat cu Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din cadrul Consiliului Judeţean Suceava.

 

Luni, 8 aprilie

Expoziţia ,,Iconografii de primăvară” a artistului Emilian Adrian Gavrilean, la Galeriile de Artă ,,Ion Irimescu”

Iubitorii de frumos sunt aşteptaţi timp de o săptămână, începând de luni, 8 aprilie, de la ora 16:00, la Galeriile de Artă ,,Ion Irimescu” din Suceava pentru a viziona expoziţia de pictură intitulată ,,Iconografii de primăvară” a artistului plastic humorean Emilian Adrian Gavrilean. Expoziţia, organizată sub patronajul Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Suceava, şi vernisată de criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc, reprezintă viziunea pictorului asupra primăverii, una iconică, de sorginte bizantină, potrivit căreia materia este transparentă, oglindind harul lui Dumnezeu, lumina cea ,,dintru început”. Licenţiat a două facultăţi (Teologie Ortodoxă şi Arte Vizuale), Emilian Adrian Gavrilean a absolvit un master în Pictură şi este doctor în Arte Vizuale al Universităţii Naţionale de Arte ,,George Enescu” din Iaşi.

 

Miercuri, 10 aprilie

Casa de Cultură a Studenţilor aduce la Suceava comedia „Amantul înşelat”

Casa de Cultură a Studenţilor Suceava aduce pe scena Universităţii „Ştefan cel Mare” comedia „Amantul înşelat”, de Orlin Diakov.

Spectacolul este programat miercuri, 10 aprilie, de la ora 19.00, în Auditorium ”Joseph Schmidt” (str. Universităţii, nr. 13).

Regia - Sorin Misirianţu, distribuţie - Sorin Misirianţu şi Ioan Isaiu.

Preţul unui bilet este de 20 de lei sau 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Bilete şi informaţii pe ccs-sv.ro, biletesuceava.ro sau la 0752 092 606.
Potrivit organizatorilor, ”<Amantul înşelat>, de Orlin Diakov, este o comedie năucitoare, a la Tarantino, care abordează lupta dintre doi bărbaţi pentru femeia care face parte din destinul amândurora. O întâlnire în parc între soţ şi amant şi o oră de haz pe seama luptei fără scrupule dintre cei doi”.